Gamla KB körde över Essinge

kb-redBK Gamla KB0 Comments

Gamla Karlbergare besegrade Essinge på söndagen med 5-0 (3-0).

Gamla Karlbergares form har svikat de senaste veckorna, men mot Essinge fick laget äntligen vinna igen.
Gästerna, som kom till spel med tio man första kvarten, hade svårt att hänga med när Gamla KB drog upp tempot.
Jens Nilsson hade den första chansen när han träffade stolpen efter ett mönsteranfall. Thomas Bahnson var pigg och spelade fram Jens Nilsson till 1-0 efter 14 minuter. Bahnson fortsatte med att sätta 2-0 framspelad av Richard Hager i den 23:e minuten. Och drygt tio minuter senare fyllde Bahnson på med 3–0, återigen på assist från Hager.
Thomas Bahnson var sedan ett stolpskott från att fullborda hattricket när han frispelades av Jens Nilsson i halvlekens slutminuter.
– Vi spelade riktigt bra i första halvlek, släppte boll till varandra och hade några riktigt fina kombinationer, säger tränaren Kalle Karlsson.

Till andra halvleken hade målvakten Joel Wikström anlänt och avlöste Andreas ”Nisse” Nilsson, som återigen övertygat och hållit nollan.
Gamla KB styrde händelserna och fick tillfälle att lufta spelande tränarna Andreas Fält och Kalle Karlsson (!).
Erik Uhlén ökade på till 4-0 i den 70:e minuten efter att Fält nickat ned bollen. Jens Nilsson fyllde sedan på med 5-0 med cirka 13 minuter kvar efter att ha förvaltat en egen retur.
– Idag spelade vi ut och då är det roligt att se oss spela, säger Kalle Karlsson.
Han berömde hela laget men lyfte fram en kvartett:
– Mattias Klefbeck var superb på högerbacken i första halvlek. Mikael Johansson var väldigt bra som mittback. Thomas Bahnson var giftig som offensiv spelare och Richard Hager styrde på mitten.
Nu återstår bara en omgång i serien, borta mot Ekerö på fredag.
– Vi kör träningsledigt på torsdag och sparar krafterna till den matchen.

Gamla Karlbergare-Essinge 5-0 (3-0)
Mål: 1-0 (14) Jens Nilsson (Thomas Bahnson), 2-0 (23) Thomas Bahnson (Richard Hager), 3-0 (36) Thomas Bahnson (Richard Hager), 4-0 (70) Erik Uhlén (Andreas Fält), 5-0 (77) Jens Nilsson.

Så spelade vi:
Andreas Nilsson (mv), Mattias Klefbeck, Mikael Johansson, Marko Päivärinne, Rikard Norman, Johan Meyer, Richard Hager, Nermin Kuljanin, Erik Uhlén, Thomas Bahnson, Jens Nilsson.
Avbytare: Joel Wikström (mv), Andreas Nilsson, Jesper Stenholt, Kalle Karlsson, Andreas Fält.