Gamla KB kryssade i toppmötet

kb-redBK Gamla KB0 Comments

Gamla Karlbergare lyfte sig i andra halvlek och tog en poäng i toppmötet med Mariebergs SK (2-2).

Marieberg inledde bäst i söndagens sena kvällsmatch på Stadshagen. Hemmalaget var mer konkret och stod för de få farligheter som skapades.
Gamla Karlbergare slarvade inledningsvis och hade svårt att ta sig till lägen.
Med två minuter kvar före paus tog Marieberg ledningen. Marko Päivärinne missade en resning, vilket ledde till ett friläge som förvaltades utan chans för Johan Holmgren.
Gamla KB fick dock in en kvitteringen på den lilla tid som återstod före vilan. Erik Uhlén dribblade sig fram och serverade Nermin Kuljanin som distinkt satte 1-1 i 45:e minuten.

Johan Holmgren fick åter problem med axeln och klev av i paus. Det betydde att Andreas ”Nisse” Nilsson tog plats mellan stolparna.
I andra halvlek var Gamla KB avsevärt bättre. Ramin Sepasi, som byttes in i slutet av första halvlek, styrde rytmen och då föll bitarna på plats.
Gamla KB styrde efter paus, men det var Marieberg som åter tog ledningen med ett mäktigt distansskott ribba in, som knappast Andreas Nilsson kan lastas för.
Gamla KB tog sig dock in i matchen igen. I den 58:e minuten fixade Erik Uhlén en som han själv förvaltade till 2-2.
Sedan skapade KB ett gäng chanser för att avgöra matchen. Magnus Enekull nickade över från nära håll, Rikard Norman nickade strax utanför, Nermin Kuljanin slarvade bort ett friläge med en misslyckad förstatouch och Andréas Sundberg hade ett halvfarligt avslut efter en kontring.
Erik Uhlén, lagkapten för dagen, hade kunnat göra segermålet i slutminuterna, men chippförsöket räddades av den duktige Mariebergsmålvakten.
– Det hade varit kronan på verket för Erik som gjorde en magnifik insats. Han var planens dominant, säger KB-tränaren Kalle Karlsson, som även framhöll ytterligare två spelare:
– Ramin Sepasi gjorde det väldigt bra när han kom in på mitten och Andreas Nilsson ska ha en eloge för sin målvaktsinsats.

Mariebergs SK–BK Gamla Karlbergare 2-2 (1-1)
Mål, Gamla KB: 1-1 (45) Nermin Kuljanin (Erik Uhlén), 2-2 (58) Erik Uhlén (straff).

Så spelade vi:
Johan Holmgren (mv), Mattias Klefbeck, Marko Päivärinne, Mikael Johansson, Andreas Nilsson, Richard Hager, Jesper Stenholt, Andréas Sundberg, Erik Uhlén, Michael Widner, Nermin Kuljanin.
Avbytare: Rikard Norman, Magnus Enekull, Alberto Verazain, Ramin Sepasi.