Gamla KB tappade poäng efter plattmatch

kb-redBK Gamla KBLeave a Comment

Gamla Karlbergare fick bara 2-2 mot Kronoberg i söndags – trots spel mot tio man i 70 minuter.
– En riktig plattmatch från vår sida, säger tränaren Kalle Karlsson.

Förutsättningarna inför avspark var inte optimala. Michael Widner och Magnus Enekull lämnade återbud och Staffan Bohman, som varit sjuk i veckan, bad om att få börja på bänken. Mattias Klefbeck kallades in och gick rakt in i startelvan.
Gamla KB började dock starkt och tog ledningen i elfte minuten när Erik Uhlén fick en stickare av Stefan Elofsson och petade in 1-0.
Knappt tio minuter senare fick Kronoberg en spelare utvisad sedan en försvarare gått hårt åt Jens Nilsson.
– Det var en ful tackling, men domaren hade kunnat nöja sig med gult kort. Men tyvärr gynnades vi inte av utvisningen, konstaterade Kalle Karlsson.
Nej, Gamla KB gick ned i tempo, började slarva och missade ett par, tre chanser att öka på ledningen.
Istället fick Kronoberg straff i slutet av halvleken efter svagt försvarsarbete av hemmalaget.

I andra halvlek återtog Gamla KB ledningen i den 58:e minuten. Alberto Verazain frispelades av Erik Uhlén, avslutade och Jens Nilsson forcerade in returen. Men trots en mängd lägen att öka på ledningen lyckades inte Gamla Karlbergare knyta ihop säcken.
Med fyra minuter kvar fick Kronoberg en frispark, bollen lyftes in i straffområdet och kvitteringen var ett faktum.
– Kronoberg ska ha credit som fortsatte kriga. De var inte alls ofarliga när de kontrade.
– För vår del var det snudd på pinsamt. Det var årets sämsta insats. Vi ska kunna prestera avsevärt bättre mot tio man. Det var inte alls förvånande att vi släppte in ett mål i slutet när vi agerade så lojt.

Gamla Karlbergare–Kronoberg 2-2 (1-1)
Mål, Gamla KB: 1-0 (11) Erik Uhlén (Stefan Elofsson), 2-1 (58) Jens Nilsson (Alberto Verazain).

Så spelade vi:
Joel Wikström (mv), Mattias Klefbeck, Mikael Johansson, Marko Päivärinne, Rikard Norman, Stefan Elofsson, Richard Hager, Erik Uhlén, Jesper Stenholt, Alberto Verazain, Jens Nilsson.
Avbytare: Staffan Bohman, Nermin Kuljanin, Andreas Nilsson, Kalle Karlsson.