Gamla KB tog tredje raka segern

kb-redBK Gamla KB1 Comment

Gamla Karlbergare fick äntligen besegra Tudor Arms. Efter 4–1 på söndagskvällen skrämde man bort ”spöket”.

Gamla Karlbergare har stött på Tudor Arms ett antal gånger sedan starten 2010. Men på sju möten hade man aldrig slagit britterna.
I det åttonde försöket lyckades man ta tre poäng.
– Det var verkligen på tiden. Kul att vinna och göra en så gedigen insats, säger tränaren Kalle Karlsson.
Gamla KB inledde bäst och dominerade första 25 minuterna. Det dröjde dock till den 22:a minuten innan laget tog ledningen. Det var Richard Hager som tog dunkade dit bollen i nät. Bara några minuter senare ökade Alberto Verazain på till 2-0 med ett liknande avslut.
Gamla KB slappnade av i slutet av halvleken och Tudor Arms arbetade sig fram till ett par bra lägen. Joel Wikström gjorde dock en vass räddning före paus.

I andra fortsatte Gamla KB att dominera bollinnehavet, men Tudor Arms fick en gratisbiljett in i matchen i den 57:e minuten då bollen styrdes via Erik Uhlén fram till Tudors Lyon Tan som placerade in bollen bakom Joel Wikström.
Gamla KB såg tröttkört ut och Tudor Arms hade ett jätteläge att kvittera till 2-2, men då svarade Wikström för en fin frilägesräddning.
Istället kom spiken i kistan när Jens Nilsson elegant dribblade en försvarare och pricksköt in 3-1. Torbjörn Sahlin fyllde på med 4–1 ur dålig vinkel minuterna senare.
– Vi gjorde en riktigt bra insats med undantag av en tiominutersperiod i slutet av första halvlek och en kvart av andra halvlek. Vi har verkligen fått igång målskyttet och gjort 15 mål på de tre senaste matcherna, säger Kalle Karlsson.
Han berömde hela laget men plussade extra för tre spelare.
– Jens Nilssons fina form håller i sig, Eric Pettersson var outtröttlig på vänsterbacken och Ramin Sepasi gjorde en väldigt stark comeback. Ramin har inte spelat på tre månader, men gav oss både balans och rytm i spelet.

Tack vare segern går Gamla KB upp på andra plats i tabellen. På fredag kväll väntar serieledaren Norrtulls SK, som leder serien med sju poäng.

Gamla Karlbergare–Tudor Arms 4–1 (2-0)
Mål, Gamla KB: 1–0 (22) Richard Hager (Alberto Verazain) 2–0 (25) Alberto Verazain, 3–1 (61) Jens Nilsson (Andréas Sundberg), 4–1 (64) Torbjörn Sahlin (Jens Nilsson).

Så spelade vi:
Joel Wikström (mv), Mikael Johansson, Staffan Bohman, Marko Päivärinne, Eric Pettersson, Ricahrd Hager, Ramin Sepasi, Andréas Sundberg, Alberto Verazain, Nermin Kuljanin, Jens Nilsson.
Avbytare: Andreas Fält, Joakim Ulfvebrand, Torbjörn Sahlin, Erik Uhlén.