Gamla KB vann i omstarten

kb-redBK Gamla KB0 Comments

Gamla Karlbergare fick en flygande start på hösten. Jens Nilsson var inblandad i alla fem målen när Zinkens FC besegrades med 5–2.

Gamla KB besegrade Zinkens FC i sista omgången före uppehållet med 6–2. Söndagens möte hade en liknande karaktär.
KB förde spelet, Zinken var vasst i omställningarna. En av dessa ledde till 1-0 på straff efter cirka kvarten spelad. Jens Nilsson kvitterade för Gamla KB med ett fint distansskott, men Zinken tog ledningen igen – med ett ännu läckrare distansskott. Zinkenanfallaren lobbade in bollen över Joel Wikström från 45 meter.
Gamla Karlbergare reste sig dock efter kallduschen och Jesper Stenholt kvitterade minuten före paus efter en fin kombination där Jens Nilsson stod för assisten.
– Vi förde spelet, men Zinken hotade hela tiden tack vare sina duktiga anfallare, säger Gamla KB-tränaren Kalle Karlsson.

I andra halvlek tog gästerna över och 3–2 kom några minuter efter vilan när Fredrik Jonsson tog emot en passning från Jens Nilsson och tryckte in den från nära håll.
Matchens artist Jens Nilsson var i högform på det undermåliga underlaget på Zinkensdamm. I den 57:e minuten fick ”Jensa” en genomskärare av Jesper Stenholt, sprang sig fri och placerade in 4–2. Bara några minuter senare fullbordades hattricket när Alberto Verazain slog ett perfekt inlägg som landade på Nilssons panna.
– Kul att Jensa fick full utdelning idag. Han var väldigt bra spelmässigt i flera matcher i våras utan att det omsattes i mål. Jag sa till honom på uppvärmningen att ”jag räknar med att du hänger ett par mål idag” och nu gjorde han tre!
Jesper Stenholt var också framträdande i rollen som ”tia”. ”Jeppe” svarade för ett mål och två assist.
– Jag vill även framhålla Nermin Kuljanin som krigade på bra som ytter i första halvlek och Mikael Johansson som gjorde en mycket bra andra halvlek.

Fredagens resultat i toppmatcherna (Norrtull-Marieberg 5–1 och Ekerö–Wollmars 5–1) betyder att Gamla Karlbergare kliver upp på andraplatsen i tabellen.
– Norrtull radar upp imponerande resultat och kan bli svåra att komma i kapp. Vi får försöka göra vårt genom att vinna våra fajter. Och spelar vi som i andra halvlek idag kommer vi att ta många poäng i höst. Vi hade några riktigt fina kombinationer.
Nästa match spelas på söndag 18 augusti mot Tudor Arms. Sedan väntar toppmöte med Norrtulls SK fredagen den 23 augusti.

Zinkens FC-Gamla Karlbergare 2–5 (2-2)
Mål, Gamla KB: 1–1 (19) Jens Nilsson (Jesper Stenholt), 2-2 (44) Jesper Stenholt (Jens Nilsson), 2-3 (49) Fredrik Jonsson (Jens Nilsson), 2-4 (56) Jens Nilsson (Jesper Stenholt), 2-5 (60) Jens Nilsson (Alberto Verazain).

Så spelade vi:
Joel Wikström (mv), Mattias Klefbeck, Staffan Bohman, Marko Päivärinne, Andreas Nilsson, Richard Hager, Erik Uhlén, Jesper Stenholt, Nermin Kuljanin, Alberto Verazain, Jens Nilsson.
Avbytare: Andreas Fält, Thomas Bahnson, Eric Pettersson, Fredrik Jonsson, Mikael Johansson.