Gamla Upsala – KB 0–1

kb-redNyheter, Senior

KB tog sjunde raka borta mot Gusk

Gamla Upsala har alltid varit en lurig motståndare för Karlberg i division 2-fotbollen. Men ifjol lyckades KB äntligen vinna på Gamlis IP efter segermål i slutminuten och på lördagen blev det en ny 1–0-seger för laget från Kungsholmen.
KB började lovande på den undermåliga gräsmattan, dock utan att skapa några superheta lägen. Närmast var Pashang Abdulla men hans skott smet utanför bortre stolpen. Inget av lagen hade någon riktigt het möjlighet i en jämn första halvlek, där KB dock tog över mer och mer av spelet ju längre halvleken led.

I andra halvlek var det KB som satt i förarsätet. Abdulla serverades av Marcus Kettler direkt efter vilan, men tappade bollen. Abdulla vände om och sköt, men Guskförsvararna täckte. Bästa chansen fick dock Axel Wiorek som dels nickade tätt utanför efter en frispark, dels sköt över efter en retur. Gusk bästa läge var när snabbe Jens Hägg sprang igenom, men han fick felträff på avslutet som gick långt utanför.
Med tjugo minuter kvar fälldes Daniel Da Silva i straffområdet. Straffen var rätt dömd och Abdulla placerade in den till 1–0 för gästerna. I 90:e minuten hade Kettler läge att stänga matchen, men fri med målvakten studsade bollen till och avslutet blev misslyckat. Gusk försökte skapa tryck, men var uddlösa fram till sista tilläggsminuten då laget fick hörna. Den slogs in i straffområdet och KB:s inhoppare Alenga Masimango fick agera räddande ängel på mållinjen.
– Starkt att vinna med de yttre förutsättningarna, framför allt en svårspelad matta. Vi gjorde det som krävdes, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Han berömde mittfältarna Herman Magnusson och Victor Garcia samt försvararen Michael Jahn, som för övrigt gjorde sin 60:e tävlingsmatch i KB-tröjan.

Gamla Upsala SK–Karlbergs BK 0–1 (0–0)
Mål: 0–1 (72) Pashang Abdulla (straff).
Publik: 85 (på Gamlis IP).