Gamla Upsala – KB 3–1 (1–1)

MelkerMatchreferat 2015, Senior0 Comments

FilipLagerstedt4-ny

Filip Lagerstedt gjorde KBs tröstmål på straff. Arkivbild: Anders Jansson

Precis som i bortamötet med Värmdö fick KB en blytung start när man bjöd på första baklängesmålet. En felpassning i uppspelsfasen räckte för att Gamla Upsala skulle ta ledningen i sjunde matchminuten.
Hemmalaget var bäst i första halvlek och Paul Lindqvist tvingades till ett par vassa räddningar för att inte siffrorna skulle bli större.
KB skapade inte mycket farligheter, ett distansskott av Jonathan Ederström gick en bit över ribban, men med fem minuter kvar till paus fick KB en livlina in i matchen. Hemmabacken Jesper Nyholm slängde sig och räddade en boll med handen och blev målchansutvisad. Filip Lagerstedt tryckte distinkt in straffen till 1–1 och plötsligt var det förändrade förutsättningar.

Gamla Upsala rivstartade dock andra halvleken, trots det numerära underläget, och när Martin Östlund nickade in 2–1 i 50:e minuten var det, faktiskt, logiskt sett till händelseutvecklingen.
KB hade mycket boll i andra halvleken men lyckades inte skapa några farliga chanser. Mikael Mellberg satte 3–1 när han ostört fick ta ned bollen på bröstet och skjuta i första hörnet.
KB:s bästa reduceringschans fick Anders Lindskog som mötte ett inlägg, men avslutet gick precis utanför stolpen.

Nästa match spelas på tisdag kl 19 mot Spårvägen hemma på Stadshagen.

Gamla Upsala–Karlbergs BK 3–1 (1-1)
Mål, KB: 1-1 (39) Filip Lagerstedt (straff).