Gamla Upsala – KB 3–2

kb-redMatchreferat 2016, Senior

Karlbergs BK förlorade borta mot Gamla Upsala i lördags.

Gusk inledde piggt första fem minuterna. Sedan kom KB in i matchen och dominerade spelet efterföljande fem minuterna.
I den 15:e minuten slog Gusks högerback Mathias Benker ett långt inlägg, till synes ofarligt. Men Viktor Segerström missbedömde bollen och hade ned forwarden Mikael Mellberg i duellen. Straff och 1–0 till hemmalaget. Efter målet tog KB tag i spelet igen och styrde bollinnehavet. Sunday Abohwo hade ett volleyskott som smet precis utanför. Istället kom 2–0 i minut 24 när Gusk spelade sig fram på vänsterkanten och Deniz Yaldir slog ett inlägg som landade på Alan Aljaderi som styrde in bollen från nära håll. KB var passivt i den här perioden och bara tre minuter senare pekade domaren Nino Baresso på straffpunkten igen, i en situation långt från målet. Mikael Mellberg satte sin andra straff för dagen med en chipp.
– Första halvtimmen bjuder vi på för mycket. Första straffen får vi absolut inte ge bort, det är inte ens en målchans när det inlägget kommer mot bortre ytan, andra målet gör de en bra prestation men vi är slappa i markeringen och tredje är på tok för generöst att orsaka en straff när deras spelare får gå emellan tre man, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Efter 3–0-målet spelade KB upp sig. I slutet av halvleken var Sunday Abohwo fri, men duktige Marcus Ferlin räddade. Direkt efteråt fälldes Alexander Hedman i straffområdet men domaren friade, ett märkligt domslut.

I andra halvlek flyttade KB upp spelet och dominerade. Sunday Abohwo reducerade efter pass från Adam Westin och gav gästerna en livlina in i matchen. Gusk backade hem, men fick vassa lägen efter omställningar, där Viktor Segerström svarade för ett par fenomenala räddningar som höll KB kvar i tillställningen.
Modou Gassama hade ett jätteläge att göra 2–3 i 63:e minuten, men hans skott från nära håll gick utanför. Gassama fick in 2–3-målet i 92:a minuten. Då hade Gusk reducerats till tio man i 90:e minuten sedan Mikael Mellberg fått direkt rött kort för en brutal tackling på Michael Jahn. KB hade två lägen att kvittera på tilläggstid. Aaron Kabondo fick det bästa, men skottet täcktes.
– Vi var alldeles för givmilda i första halvlek. Ger man bort två onödiga straffar är det stor risk att man blir utan poäng. Det var inte första gången så där behöver vi bli smartare.

Gusk–Karlbergs BK 3–2 (3–0)
Mål, KB: 3–1 (56) Sunday Abohwo (Adam Westin), 3–2 (90) Modou Gassama (Alexander Hedman).
Publik: