Gamla Upsala SK – Karlbergs BK 0–1

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK avgjorde i slutminuterna borta mot Gusk i lördags

Karlbergs BK hade aldrig vunnit borta mot Gamla Upsala SK i modern tid. Den enda segern överhuvudtaget på Uppsalamark sedan resan uppåt i divisionerna inleddes var i division 3 år 2009, men det var mot Gamlis FF. I lördags bröts den dystra sviten mot seriekollegan Gusk. Detta sedan 18-årige Moonga Simba, lagets yngsta spelare, stått för segermålet i den 91:a minuten.
Gamla Upsala hade annars haft den farligaste möjligheten i matchen i första halvlek då anfallaren Jens Hägg var fri och rundade Anton Sarri i KB-målet. Men Hägg fick felträff på avslutet och Sarri hann tillbaka och räddade.

Karlberg styrde bollinnehavet, men kom inte till så många heta lägen före paus. Alexander Kärki sköt tätt utanför och Moonga Simba nickade över i bra läge.
Istället malde KB ned hemmalaget som blev tröttare och tröttare i värmen. Dessförinnan hade inhopparen Modou Gassama haft två möjligheter att ge gästerna ledningen, ett skott och en nick. Gusk hade ett läge i andra halvlek efter en tilltrasslad hörnsituation.
– Vi gör en okej prestation på en svår bortaarena. Man har alltid lite flyt när man avgör i slutminuterna, men jag tycker det är vi som styr spelet hela andra halvlek, det är vi som driver matchen och verkligen går för ett segermål, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
I första halvlek missade domaren Richard Sundell en straff för Gusk när KB:s Christoffer Redenstrand gjorde ned en hemmaspelare.
– Jag tycker nog att det var straff i den situationen så där hade vi tur. Men jag vill minnas att vi vid ställningen 0–0 i premiären och 20 minuter kvar skulle ha haft en solklar straff mot Gusk så det kanske jämnar ut sig i längden, jag vet inte, sa Kalle Karlsson.
Han lyfte mittbacken Michael Jahn och mittfältaren Victor Vera Garcia som KB:s toppar för dagen.
Nästa seriematch är också borta, mot Valbo FF på lördag.

Gamla Upsala SK–Karlbergs BK 0–1 (0–0)
Mål: 0-1 (90) Moonga Simba (Richmond Sobrinho).
Publik: 120 (Gamlis IP).