Garcia inför Kungsängen: ”Många har saknat att spela på Hagen”

kb-redNyheter, Senior

Efter tre raka bortamatcher i serien och Stockholm Cup spelar Karlbergs BK äntligen hemmamatch igen i division 2 norra Svealand. Victor Vera Garcia ser fram emot att spela på Stadshagen igen.

Ännu en tuff bortamatch på en gropig gräsmatta. Din syn på matchen mot Gamla Upsala?
– Det var som sagt en mycket svårspelad match. Vi visste från start att det inte skulle gå att rulla boll, men jag tycker vi anpassar oss otroligt bra och tar kloka beslut. Det har vi gjort under tidigare gräsmatcher också vilket är anledningen till att vi är obesegrade.

Sju segrar på sju matcher. Vad är hemligheten bakom den starka starten enligt dig?
– Vi är en riktigt bra grupp som trivs med varandra och har kul tillsammans, sedan är alla otroligt ambitiösa och det tror jag är grunden till att nå framgång. Det gör att vi kan hjälpa och stötta varandra under matcherna så att alla når sin högsta nivå. Det är därför jag tror vi också lyckats vinna matcher som står och väger, det symboliserar ett topplag!

KB är tillbaka på Hagen och nu väntar Kungsängen, en nykomling som startat starkt. Vad blir viktigt för att fortsätta vinna?
– Jag tror många i laget saknat att spela på ”Hagen” och spela den fotboll vi är bäst på så det är efterlängtat. Vi ska fortsätta jobba hårt och vara ödmjuka. Vi är oerhört starka kollektivt så fortsätter vi på samma spår blir det svårt att rubba oss.

FAKTA
Namn: Victor Vera Garcia. Född: 1996. Position: Mittfältare. Moderklubb: Enskede IK. Övriga klubbar: Hammarby IF, Syrianska FC, Boo FK. Kom till KB: 2018. Totalt antal matcher i KB-tröjan. 34 (30 starter). Mål: 6. Matcher i serien 2019: 7 (7 starter). Mål: 0. Assist: 1.

KB – Kungsängens IF
Stadshagens IP
Lördag, avspark 14:00.
Entré 50 kr (swish eller kontant). Gratis för alla under 18 år och för spelare och ledare i KB-kläder.

Foto: Anders Jansson