Gardefuhr: ”Jag vill att killarna alltid ska göra sitt yttersta”

kb-pelleNyheter KB fotboll

Redaktionen fick några ord med lagkaptenen för KB U-19. Jonas Gardefuhr, 16 år. Laget tränas av Mikael Malm, Per Fahlman och Ida Wiberg. De har inlett säsongen med en vinst och en förlust i både P-18/19 div 1 och R 1-3.

Hur länge har du spelat i KB?

Jag har spelat i KB i ca 6 år, sedan mitt Marieberg slogs ihop med Kristineberg i samband med att vi båda skulle börja med 11-manna säsongen efter.

Hur är känslan i laget så här i inledningen av säsongen?

Det känns bra, vi har skön stämning i laget och med många nya som bidrar med skön energi.

Som kapten i KB U-19 vad har du för roll och ansvar?

Min roll är väl inte superspeciell gentemot övriga i laget, men jag leder oftast uppvärmningarna innan matcherna och försöker så gott som möjligt få grabbarna att bli peppade och fokuserade på matchen.

Hur ser du på din egen utveckling, vilka sidor som spelare vill du utveckla under året?

Jag ser gärna att jag kan bli ännu lite bättre på att sprida energi under matchen, att verkligen få killarna att göra sitt yttersta hela tiden, sen självklart finns det ju alltid utrymme för förbättringar och utveckling när det kommer till teniken och spelförståelsen.

Vad har ni som grupp satt upp som målsättningar denna säsong?

Vår målsättning denna säsong är att så många spelare som möjligt kan få en chans i reservserien R 1-3 och A-laget, vilket hittills ser väldigt lovande ut, men vår egna serie är minst lika viktig.

Vi tackar Jonas för pratstunden. Nästa match för U-19 är på lördag 7 maj mot Järla IF FK. Matchstart 16.00 på Nacka IP. Varmt välkomna!

/red