KB U19 – Gamla KB 2-1

kb-pelleNyheter KB fotboll

Hela helgen var det full aktivitet i KB. Många lag drog igång den mycket efterlängtade säsongen. Redan på fredagen spelade flera lag och på Söndagen så var det dags för något som utvecklat sig till en klassiker. KB U mot G:a Karlbergare.

Bollklubben startade matchen bäst och visade att man har rutin och är bollskickliga. KB U bjöd på mycket ytor och hade stora problem i sitt positionsspel. Kunde inte riktigt få grepp om Bollklubbens farliga djupledsspel. Båda lagen hade sina lägen under första halvlek och några kvalificerade räddningar från Johan Holmgren i Bollklubben samt av Jimmy Karlsson i KB U så stod det allt jämt 0-0 i halvtid.

Inför andra gjorde KB U några förutbestämda byten och det stabiliserade backlinjen något. Spelmässigt var det ganska jämt och båda lagen radade upp chanser som med lite skärpa skulle blivit mål. I 60:e minuten får KB U en straff som Issa Fofanah sätter i mål.

Kort efter så är KB U passiva i försvaret som Bollklubbens Thomas Bahnson effektivt utnyttjar och sätter 1-1. Ställningskrig och en del målchanser för båda lagen som resulterar i att det dimper ner en boll bakom Bollklubbens backlinje som friställer Abdirahim Ibrahim, han sätter bollen säkert i mål.

En trevlig och väldigt jämn match där båda eller inget lag förtjänade att vinna. KB U tar på lördag emot FK Bromma på Stadshagen 10.15 och Bollklubben tar emot IK Hephata på Stadshagen 16.00. Varmt välkomna!