Gijs: ”Trivs verkligen att vara en del av Karlberg”

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK:s holländske försvarare Gijs Niehe, 23, berättar om sin tid i Sverige och hur han ska leda laget till tre poäng på Stadshagen när IFK Österåker kommer på besök.

Hur trivs du i Sverige och att spela för Karlberg?
– Först och främst trivs jag verkligen med att vara en del av Karlbergs BK. Ett lag fullt av unga och talangfulla spelare, kombinerat med bra karaktärer, är svårt att hitta och det har definitivt varit ett grymt tillägg till min tid som utbytesstudent. Utöver det tycker jag verkligen om Stockholm. Speciellt nu när det är ljust ute längre än 12 minuter om dagen, haha!

7 poäng på fem matcher. Är du nöjd med säsongsstarten?
– Nej, jag tycker att vi kunde fått ut betydligt mer från de fem första matcherna. Det är bara i andra halvlek mot Vallentuna BK som vi inte har spelat ut motståndaren. I Nederländerna har vi något som kallas ”Murphys lag”: Om du själv inte gör mål, kommer motståndaren till slut göra det. Det har hänt oss för många gånger de senaste matcherna.

Din formkurva pekar uppåt. Hur ska du hjälpa laget att vinna mot IFK Österåker?
– Tack, jag känner mig nästan 100 procent tillbaka efter min knäskada. Att även få spela med Sean Sabetkar (mittback) de senaste veckorna har varit ett nöje. Jag tror att jag kommer hjälpa laget genom att spela mitt eget spel: läsa av matchen, styra bakifrån, och spela upp bollen längs marken på spelarnas fötter. Jag är övertygad att om vi bara når vår normala nivå så kommer vi kunna ta de tre poängen på Stadshagen!

IN ENGLISH (for our Dutch fans)

Karlbergs BK:s dutch defender Gijs Niehe, 23, tells us about his time in Sweden and how he will lead the team to three points at Stadshagen when IFK Österåker comes to visit.

How do you like living in Swedan and playing for Karlberg?
– First of all, I truly enjoy being part of Karlbergs BK. A team full of young and talented players combined with good characters is tough to find and has definitely been a great addition to my time as an exchange student. Furthermore, I really like Stockholm. Especially now that it is light more than 12 minutes per day,  haha!

7 points in five games. Are you satisfied with the start?

– No, I think we could have gotten significantly more out of the first five games. Only the second half against Vallentuna BK we did not outplay the opponent. In the Netherlands we have a thing called ”Murphy’s Law”: If you do not score, the opponent eventually will. This happened to us too many times in the past games.

Your own form is pointing upwards. How will you help the team win against IFK Österåker?
– Thanks, I feel I’m almost 100 % fit again after my knee injury. Playing with Sean Sabetkar (central defender) over the past few weeks has been a pleasure as well. I believe I will help the team by playing my own game: reading the match, coach from the back, and play the ball on the floor to people’s feet. I’m confident that if we reach our normal level, we should be able to get the three points at Stadshagen!

Vi tackar Gijs Niehe för pratstunden och önskar honom och laget lycka till på lördag!

/red