Gimo IF FK – Karlbergs BK 0 – 3

Thomas BahnsonDam, Nyheter

På lägret i Gimo i lördags spelade vi match mot Gimo IF FK på deras egna hemmaplan. De är ett lag som spelade i division 2 förra året.

KB kontrollerade matchen från start till slut. Pressen var bra och lät inte Gimo få igång ett konstruktivt spel, både från första pressen till backduellerna. Lugnet vid uppspelen och mittfältskampen som KB hade övertaget i var roliga inslag. 16-åriga Amelia Unge visade för andra matchen i rad vilken härlig talang hon är, 4 assist så här långt på försäsongen.

Alla mål kom i första halvlek och det var Josefine Brorson som gjorde dem alla. Josefine är ny för året och fick äntligen det att lossna framför mål i denna match. Framspelad av Ronja efter en fin djupledsboll, av Nishti efter att hennes skott gått i stolpen och Josefine slagit in returen och av Amelia som jobbade fram bollen ur en kamp på mitten som Josefine tog med sig, sprintade ifrån backen och sköt bollen mellan målvaktens ben. KB borde gjort fler mål men mer mål kom inte.

Andra halvlek var bara 30 min lång och slutresultatet blev 3-0. En mycket fin insats med tryggt spel där vi gjorde många bra saker utifrån vad vi pratat om under försäsongen och lägret. Gimo spelade i division 2 förra året och även om de saknade några spelare så är det en fin skalp av KB och det bådar gott för framtiden. Mindre än en månad kvar till seriepremiär.

Gimo IF FK – Karlbergs BK 0-3 (0-3)

KB, mål: 0-1 Josefine Brorsson (Ronja) 0-2 Josefine Brorsson (Nishti) 0-3 Josefine Brorsson (Amelia)