Givande träningsläger på Bosön avslutades med 4-0 vinst mot Ängby IF

Thomas BahnsonDam, Nyheter, Senior

På lördagen anlände 19 spelare och 2 ledare från damlaget till Bosön för träningsläger. Vistelsen började med lunchbuffé men sedan blev det fokus på fotbollen.

Två träningspass i Vinnarhallen och ett teoripass stod på schemat och där togs ytorna verkligen tillvara på. Större delen av försäsongen har hittills varit på 7- och 5-manna ytor men nu fanns det möjlighet att nöta på det kollektiva spelet och det taktiska. Känslan är nu att laget förstått den nya spelidén och fått ett kvitto på att den fungerar.

Kvällen innehöll aktiviteter i form av middag, roliga spelar-uppträdande, bastuhäng och en mysig ”lära känna varandra” frågestund.

Efter en härlig hotellfrukost  på söndagen var det dags för matchgenomgång. Ängby IF stod för motståndet, topplag i division 3 förra året, och det sågs som en viktig erfarenhet inför det eventuella mötet med IFK Lidingö i Victoria Cup om några veckor. Men nu blev det ändå inte så i och med att Värmdö IF från division 4 överraskande slog ut dem under söndagen och blir vår motståndare i kommande 1/8 final.

Inledningen på matchen innehöll både bra saker och mindre bra saker. KB:s höga press var lyckosam flera gånger men uppspelen hamnade för ofta hos motståndarna. Men ju längre halvleken led desto mer tog KB tag i taktpinnen och det resulterade i två snabba mål. Ida Lang höll sig framme på en retur från Erika Backs skott och placerade in 1-0 över målvakten. Ida stod även för 2-0 målet när hon från nära håll petade in bollen efter fint förarbete från först Jessica och sedan Joana Barbosa Ferreira. Hela lagets försvarsspel var halvlekens behållning.

Andra halvleken var KB:s för hela slanten. Anfallsmönstret som hade tränats på veckorna som ledde upp till detta läger och lördagens tre pass gav utdelning och om försvarsspelet var första halvleks behållning så var anfallsspelet andra halvleks stora snackis. KB gjorde 3-0 genom Nishti Abbasi som rann igenom på en djupledspassning från Emelie Lövqvist och kom ensam mot målvakten. 4-0 gjorde Jessica Eriksson på liknande sätt, denna gång assisterad av Cecilia From. KB hade bud på flera mål till men matchen slutade 4-0.

Karlbergs BK – Ängby IF 4-0 (2-0)

Mål, KB: 1-0 Ida Lang (Erika Back), 2-0 Ida Lang (Joana Barbosa Ferreira), 3-0 Nishti Abbasi (Emelie Lövqvist), 4-0 Jessica Eriksson (Cecilia From).