Glädjebeskedet: Adam Westin snart tillbaka: ”Blir som ett nyförvärv”

RedaktionenNyheter, Senior

Nyckelspelaren Adam Westin, 23, missade hela förra säsongen på grund av en korsbandsskada. Nu är mittfältaren snart tillbaka i full träning igen.
– Det känns helt fantastiskt att bara få snöra på sig fotbollsskorna, säger han.

Den hårt arbetande innermittfältaren anslöt till KB inför säsongen 2016 då han värvades från division 3-klubben IFK Viksjö. Och Westin behövde inte lång tid på sig för att snabbt bli en viktig del i laget.

Han spelade i princip varje match under succéåret som nästan bar hela vägen till division 1 som nykomling i serien. Efter säsongen slutade Adam Westin trea i omröstningen om priset till årets spelare i Karlberg.

Men i själva ”kvalvakan” var oturen framme. I bortareturen mot IFK Luleå, alltså säsongens sista match, landade Westin snett efter luftduell och vred till knät. Tyvärr konstaterade läkarna en korsbandsskada och Adam tvingades till operation och rehab.

Med tanke på KB:s tabellposition (femma) mot slutet av 2017 togs beslutet att inte jäkta med Westins comeback utan sikta mot en full uppbyggnadsperiod inför 2018. Nu är Westin tillbaka i lätt bollträning och beräknas vara fullt återställd inför seriepremiären.

– Det känns väldigt kul att Adam börjar närma sig slutet på en lång rehabilitering. Han var en av våra viktigaste spelare 2016 så kommer han upp i den nivån har vi en väldigt bra pusselbit, både en grovjobbare och en lirare. Det blir som ett nyförvärv. Dock vet vi att korsbandsskador är komplicerade så vi kommer inte att jäkta fram något utan Adam ska få tid att trappa upp successivt så får vi se när han är redo för spel, säger tränaren Kalle Karlsson.

Redaktionen fick en pratstund med comebackande Westin.

Känslorna över att vara tillbaka i träning?

– Det känns helt fantastiskt att bara få snöra på sig fotbollsskorna och gå ut på planen igen, även om det inte blir så mycket spel närmsta veckorna. Framförallt är det jäkligt roligt att få hänga med alla grabbar i laget igen.

Hur ser planen ut för din del i att komma tillbaka i full träning?

– Planen är väl att jag ska ta den tid som krävs inte skynda fram någonting. Jag kör på med Ida (Wiberg, fys- och rehabansvarig) på sidan och trappar upp sakta men säkert.

Hur skulle du beskriva ditt år utan fotboll?

– Oj, ett väldigt jobbigt år måste jag säga. Svårt att beskriva men det har känts väldigt tomt utan fotbollen som alltid varit där. Istället för fotbollen så har jag spenderat mycket tid i gymmet.

Målsättningen med den här säsongen?

– Ja, den har jag ganska självklar för min egen del komma tillbaka så bra som möjligt och försöka ta en plats i laget! Jag tror och hoppas vi kan göra en riktigt bra säsong i år.

/red