Glöm hockeyn, bragden kom nu!

Thomas BahnsonDam0 Comments

Glöm hockeyn, bragden kom nu!

Ibland får man uppleva såna stolta ögonblick som tränare! Tjejernas prestation igår kommer nog vara årets bästa genom hela seriesystemet.

Dagen började med att en blev sjuk, en skadad och två skulle bli kraftigt försenade. Då ställdes vi inför uppgiften att spela med 9 spelare. Min tro på det här laget gjorde att jag inte ens då tappade tron på att vi skulle kunna fixa uppgiften men det var väl önsketänkande kanske.

Vet inte om Träsket blev konfunderade men vi dominerade första halvlek, iaf målchansmässigt. Louise hade åtminstone 5 öppna lägen men det ville sig inte. Louise slet som ett djur på topp, oftast mot 3-4 backar, och vann varje duell. Carro var ett perfekt komplement och tog ett tiotal 50 meterslöpningar från mittfältet. Övriga i laget var grymma i försvarsspelet och släppte inte till en enda farlig målchans.

Surt och en potentiell moraldödare var när ej nämnd spelare oturligt sparka in bollen i eget mål i 44e minuten. Pausen kom lägligt, vi var slutkörda men vi gick ut som ett fräsch nytt lag. Vi skapade fler lägen utan att släppa bakåt men det var när vi blev 11 mot 11 vi verkligen kunde trycka på. 1-1 kom på straff i 75e som Maria kyligt satte och Louise fick äntligen in bollen i 86e!

Så himla rättvist och en sån himla bragd. Att vinna en match man spelat 9 mot 11 i 65 minuter, det kräver en prestation och ett lag utöver det vanliga. Försvarsspelet var än en gång ypperligt med Lisa, Ida och Ellen i spetsen. Egentligen ska alla nämnas. Emma, Ellen, Lisa, Ida, Kristin, Maria, Carro, Saba, Louise, Elin, Klara.

Obesegrade och på delad 1a plats i tabellen smakar gott.

Laget:
Emma (mv)
Ellen Lisa Ida
Saba Maria Carro Kristin
Louise

Klara (mv) och Elin kom senare.

Träsket – KB 1-2 (1-0)
1-1 Maria (Straff)