Grapenwall: ”Mitt mål är som alltid att ge mina spelare de rätta förutsättningarna”

kb-pelleNyheter KB fotboll

Redaktionen fick växla några ord med Christopher Härnebo Grapenwall (bilden t v) som är Chefstränare för KB:s P-01 lag.

Många undrar hur P-01 har utvecklats under vintern och så här i inledningen av säsongen. Kan du berätta lite om läget i truppen?

Vi har en trupp på 19 spelare där vi har några nya ansikten, men de flesta av spelarna har vi fått behålla även i år. Att laget är så intakt visar på att vi har en extremt bra lagkemi och att vi alla ”andas” fotboll. Vi har kört på bra på träningarna och även hunnit med att spela en turnering. Utöver det har vi spelat några träningsmatcher samt tre seriematcher. Vi tog medalj under turneringen vilket var extra roligt för killarna. I serien har vi haft det tuffare. Här har vi lyckats att få en blandning av kvalitativt väldigt fint spel, men även tyvärr gjort slarviga misstag som resluterat i onödiga baklängesmål. Sedan har vi mött väldigt tufft motstånd, vilket kan vara en orsak till en del av våra förluster.

I slutet av förra säsongen så aviserade din kollega Arthur Ljungren att han slutar. In har istället Emil Annetorp kommit. Hur tycker du samarbetet fungerar?

Emil och jag fungerar bra ihop och vi har även samma grundsyn på fotboll. Sedan är vi lika i hur vi agerar på och utanför planen och jag tror att vi kompletterar varandra och är bra förebilder för killarna. Det tar alltid ett tag innan man lär känna varandra, men i det här fallet har det gått smidigt från första början. Emil är en duktig tränare och väldigt ambitiös, vilket är extremt viktigt för mig. Det ökar möjlighterna för att vi tillsammans ska kunna ge killarna de rätta förutsättningarna för att bli så bra som möjligt.

I den här ålder är det vanligt att åka på någon rolig sommarcup. Har ni något planerat i år som spelarna ser fram emot?

Vi har planerat att åka på träningsläger till Gotland i augusti, där vi bland annat kommer att möta Gute i två träningsmatcher. I övrigt blir det massor av träning, men även teambuilding på vår resa.

Alla har vi vår egen stil men hur skulle du beskriva dig själv som tränare?

Jag skulle beskriva mig som en väldigt engagerad tränare med passion för min idrott och för mina spelare. Det visar jag genom att jag lägger ner väldigt mycket tid och energi på laget. Jag har blivit mer erfaren som tränare även fast jag är ung och det beror bland annat på egen fotbollserfarenheter men även för att jag parallellt hunnit med att gå tränarlinjen på Bosön och fått C- och B-diplom av Stockholms fotbollsförbund. Jag är nu snart inne på mitt tredje år som tränare för Karlbergs P01.

Har du någon personlig målsättning för denna säsong?

Jag har väldigt höga krav på mig själv och strävar alltid efter att bli bättre. Mitt mål är som alltid att ge mina spelare de rätta förutsättningarna, för att de ska kunna utvecklas till att bli bättre fotbollsspelare och förbereda killarna till A-lag spel. Samtidigt är det lika viktigt att få mina spelare att må bra utanför fotbollsplanen. Man kan säga att min målsättning är att spelarna ska få växa både på och utanför planen, jag vill att de ska vilja fortsätta hålla på med fotbollen i många år framåt.

Slutligen så ska vi kanske nämna att du är anfallare i BK Gamla Karlbergare, vad kan du säga om din och lagets inledning i division 6C?

Vi har spelat tre matcher och gjort allt som man ska och kan göra i inledningen med en vinst, en oavgjord och en förlust. Det är tråkigt att vi har gått på pumpen trots bra spel som vi har gjort. Mina förhoppningar var nio – istället för fyra poäng, men förhoppingsvis vänder trenden till att vi kan spela till oss vinster resten av säsongen.

Jag har gjort en okey inledingen med tre mål på tre matcher, men jag vet att jag kan höja mig ytterligare och hoppas att det kan visa sig de nästkommande matcherna.

Vi tackar Christopher för att han tog sig tid och nästa match för P-01 är borta mot Enskede IK på söndag 15 maj. Matchstart 10.30 på Enskede IP.

/red