Groundstroem nöjd med sin start i KB: ”Inspirerande”

RedaktionenNyheter, Senior

På ”deadline day” blev Adam Groundstroem, 19, klar på lån från Brommapojkarna. Mot Kungsängen senast inledde han målskyttet i 3-1-segern. Vi tog ett snack med mittbacken inför lördagens bortamatch mot Sundbyberg och onsdagens cupfinal i Stockholm Cup mot Värtan (19:30 på Kristinebergs IP).

I flera år har Adam Groundstroem varit en stöttespelare i Brommapojkarnas juniorlag. Med ett flertal pojk- och juniorlandskamper på meritlistan så är det en intressant spelare som KB i somras knöt till sig. Bristande speltid i BP:s a-lag i superettan gjorde det möjligt att lösa ett lån som gynnar alla parter under hösten.

Välkommen till KB! Du har hunnit bli varm i kläderna efter ett par matcher i den rödvita tröjan. Hur trivs du i laget så här långt?

– Stort tack! Trivs väldigt bra med både spelare och ledare och tycker att jag kommit in i det på ett bra sätt. Alla har varit välkomnande och hjälpt till för att få en så kort startsträcka som möjligt i den nya miljön.

Beskriv dina styrkor och vad du försöker jobba med?

– Jag är en mittback som trivs med att ta ansvar i speluppbyggnad och styra spelet bakifrån med min högerfot. Tycker att jag har en bra förståelse för spelet men behöver bli bättre i duellspelet främst.

Hur gick tankarna när du valde att bli utlånad till KB?

– Kalle hörde av sig och hade en tydlig bild av mig som spelare och hur han ville använda mina egenskaper för att ge laget en ytterliga dimension på ett väldigt proffsigt sätt. Det plus bristande speltid i BP gjorde att det kändes som en bra möjlighet för mig att få matchminuter på seniornivå.

Känns det som rätt steg i din utveckling?

– Det känns som ett viktigt och nödvändigt steg i min utveckling för att anpassa mig till den seniora fotbollen.

Du nätade i segern mot Kungsängen senast. Känns det som att din och lagets form är på väg åt rätt håll?

– Absolut, känns som jag personligen tagit steg match för match och att jag lär mig förstå mina nya lagkamrater och det nya spelsättet. Kollektivt tycker jag att vi gjort fina prestationer trots att det är en del nya spelare i laget.

Hur ser du på säsongsavslutningen och kampen om kvalplats?

– Kul och inspirerande att få spela många betydelsefulla matcher som kommer vara som finaler för oss varje helg nu fram till sista omgången för att knipa den kvalplats vi vill åt.

Karlbergs BK ligger trea i tabellen två poäng bakom Stocksund. På lördag (imorgon) spelar KB borta mot Sundbyberg (14:00) och på onsdag är det cupfinal i Stockholm Cup. Matchen spelas 19:30 på Kristinebergs IP – vi hoppas se alla våra supportrar på plats!