Håbo FF – KB 2–0

kb-redMatchreferat 2016, Senior

Karlbergs BK föll i serieepilogen borta mot Håbo FF med 0–2.

KB hade redan säkrat kvalplatsen till division 1 tack vare segern helgen före mot Värmdö IF. Nu var det Håbo som spelade med kniven mot strupen då fyra lag var inblandade i slaget runt det nedre kvalstrecket inför sista omgången.
KB började beslutsamt och förde spelet inledningsvis inför drygt 400 åskådare på Björkvallen. Men i tionde minuten slog gästerna en ödesdiger felpassning i uppspelsfasen, Håbo ställde om genom duktige Danilo Al-Saed och Anton Sjögren kunde vinkla in 1–0 vid första stolpen.
KB reste sig och Jerome Tibbling Ugwo fick två vassa chanser inom loppet av ett par minuter, dessvärre gick avsluten tätt utanför stolpen båda gångerna.
Under andra halvan av första halvlek tog KB över totalt och parkerade stundtals på Håbos planhalva, även om chanserna var få.
– Vårt kortpassningsspel höll hög kvalitet. Håbo mest fick ägna sig åt att jaga boll, men vi hade för lite spets framåt, för dålig tajming på sista tredjedel, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Lagen hade varsin ramträff, Håbo runt minut 20 efter en blixtsnabb omställning, KB efter ett fint anfall där Keivan Keshavarz drog ett distansskott i kryssribban.
Precis före halvlekens slut fick Håbo en dubbelhörna. Den slutade med att KB-målvakten Simon Lundberg missbedömde ett inlägg och bollen styrdes i eget mål via Ivan Förlins rygg.

I andra halvlek dominerade KB, men hade svårt att skapa klara målchanser. Matchen slutade rättvist 2–0 till Håbo FF som säkrade kontraktet i division 2.
– Våra förutsättningar inför matchen var inte så bra i och med att vi hade fyra skadade och fyra sjuka dagen före match. Vi hoppas vi kan repa oss från de här förkylningarna som verkar gå runt i omklädningsrummet och hämta energi i veckan, säger Kalle Karlsson.

Kvalet till division 1 inleds söndag 23 oktober borta mot Hudiksvalls FF. Vinnaren i den matchen vilar en helg, medan förloraren möter FC Linköping helgen 29-30 oktober.