Hall från Djurgården förstärker målvaktskonkurrensen

Lennart SandahlNyheter, Senior

Sedan Simon Lundberg flyttade hem till Luleå har Karlbergs BK jagat en målvakt som ska ta upp kampen med Viktor Segerström och Kevin Golestan om en plats i startelvan. Nu är letandet över: 19-årige Edvin Hall ansluter till truppen från Djurgårdens IF U19.

Edvin Hall har redan hunnit övertyga i Karlbergströjan. Hall spelade i KB-laget som sensationellt slog allsvenska AIK med 2-1 på Skytteholm. Han spelade även bra i den gångna helgens träningsmatch mot Värmdö som slutade 0-0 med mersmak för KB.

– Det känns kanon att ha fått in Edvin i vår redan starka målvaktsbesättning. Det är en träningsvillig målvakt med vinnarskalle. Jag gillar hans mod och förmåga att göra avgörande räddningar. Nu är vi trygga på målvaktssidan med Edvin, Viktor Segerström och Kevin Golestan som konkurrerar med varandra, säger sportchefen Lennart Sandahl.

Hemsidan passade på att fråga Edvin Hall om hans första tid i Kungsholmen-laget.

Välkommen till Karlberg! Varför valde du spel i KB?
– Jag valde spel i Karlberg eftersom att det är en klubb med jäkligt motiverade grabbar och det är sådana spelare likt mig själv jag vill spela med. Sen är det också bra kvalité på spelarna och laget.

Vad är dina styrkor som målvakt?
– Mina styrkor är att jag är reaktionssnabb och bra på linjen.

Har du kommit in bra i gänget?
– Jag tycker jag har kommit in bra i laget. Det är en ung trupp med sköna grabbar så det var enkelt att komma in i gänget.

Hur ser du på konkurrensen på din position?
– Jag har duktiga konkurrenter vilket jag bara ser som positivt. Jag tycker det är jämnt så det gäller att prestera på varje träning och match vilket bara gör mig bättre.

Du stod i 2-1-segern mot AIK. Hur kändes det att vinna mot ett allsvenskt lag?
– Det är alltid kul att vinna, det är det enda som spelar roll oavsett vilket lag man möter. Men det var en rolig match att lira eftersom att det var en bra match där vi verkligen kom upp i hög nivå. Sedan är det ju lite extra stort att slå ett allsvenskt lag.

Vad blir nyckeln till KB:s framgång i år?
– Det är många spelare som inte har spelat med varandra innan och det gäller att vi spelar ihop oss nu på försäsongen, lyssnar på tränarna, sedan tror jag att kvalitén löser resten.

KB vill tacka Djurgården för ännu en smidigt skött övergång mellan klubbarna.

/red