Hammarby U19 – Karlbergs BK 1–2

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK vann träningsmötet mot Hammarby U19 med 2–1 på fredagskvällen på Kanalplan.

Hammarby har ett av landets bästa U19-lag. I mötet med Karlberg innehöll startelvan bland andra a-lagets provspelare Kossounou Odilon och 18-åriga mittfältslöftet Olle Edlund som figurerat i a-laget.
Det var också hammarbyarna som började bäst och satte 1–0 genom vasse anfallaren Jake Larsson efter ett fint anfall där KB-försvaret inte riktigt var alerta.
KB arbetade sig in i matchen och kvitterade i minut 22 genom Marcus Kettler assisterad av Michael Jahn.
Efter 20 minuter in på andra halvlek gjorde Hammarby nio byten och föryngrade laget rejält. Då tog KB över och dominerade slutkvarten. Med några minuter kvar blev 18-årige inhopparen Edvin Monemi kapad och Herman Magnusson satte dit 2–1 på straff.
– En bra fight för oss. En välspelad match med två lag som ville ha ett eget spel, säger KB-tränaren Kalle Karlsson, som lyfte fram mittfältaren Herman Magnusson och inhopparen Daniel Larsson, 19, som gjorde sitt blott andra framträdande i a-laget.
Omstarten i division 2 norra Svealand spelas lördag 4 augusti borta mot Gamla Upsala.

Hammarby U19–Karlbergs BK 1–2 (1–1)
Mål: 1–0 (5) Jake Larsson, 1–1 (22) Marcus Kettler (Michael Jahn), 2–1 (85) Herman Magnusson (straff).
Publik: 110 (på Kanalplan).