Hammarbys William Garcia klar för KB: ”Han har kvalitéer”

RedaktionenNyheter, Senior

I höstas vann han SM-guld i U21 med Hammarby. Nu är William Garcia klar för Karlbergs BK. Den 19-årige mittfältaren fanns med i det rödvita laget som slog AIK (2-1) och vann mot Täby FK (2-1) i Stockholm Cup. 

Garcia trivs bäst på det centrala mittfältet och är en värvning som KB:s huvudtränare hoppas ska växa med uppgiften.

– William har sin fostran i Hammarby där han den senaste säsongen ingått i deras U-19 lag. Nu lämnar han juniorfotbollen och vi tror att han kommer utvecklas mycket i vår verksamhet då han har kvalitéer för att bli en mycket duktig central mittfältare. Väldigt glädjande att William valde KB för sin fortsatta karriär, säger KB:s huvudtränare Pierre Gallo.

Sportchefen Lennart Sandahl:

– William Garcia är en spelare som Hammarbys dåvarande U19-tränare Andreas Brännström (numera tränare för Dalkurd i superettan) rekommenderade till oss och som vi tror kan ta nästa steg i vår miljö. Gör man det bra i KB kan det gå fort uppåt i seriesystemet, så som det blev för Mathias Karelius och Sean Sabetkar (båda Sollentuna). Om William bara lägger ned ett hårt arbete den här säsongen tror jag att han snabbt blir aktuell för spel på högre nivå.

Karlbergs BK vill tacka Hammarby för en smidigt skött övergång.

Sedan tidigare är Gabriel Beckman, Djurgårdens IF, och Philip Andersson, Akropolis IF, presenterade som nyförvärv. 

/red

Kommentarer

kommentarer