Haninge/Brandbergen – KB 2–1

kb-redMatchreferat 2015, Senior

Karlbergs BK föll i första kvalmötet borta mot Haninge/Brandbergen med 2–1.

KB började bra borta på ett välfyllt Torvalla IP (525 åskådare), som laddat med fyrverkerier och bengaler. Karlberg styrde inledningsvis. Sedan tog hemmalaget över. Haninge/Brandbergen hade ett par vassa lägen innan man tog ledningen i den 32:a minuten genom Simon Gefvert, fint framspelad av Valentino Pidre.
Haninge skapade ytterligare ett par fina chanser, inklusive en straffspark som Viktor Segerström fantomräddade.
– Vi vet att Viktor är en ruggig straffmålvakt. Det är inte första straffen han räddar denna säsong, konstaterar KB-tränaren Kalle Karlsson.
– Första halvlek är vi inte alls nöjda med och vi får vara glada att vi bara låg under med en boll i paus. Haninge var bra och vi visste att de är ett duktigt lag med individuell skicklighet. Men vi kände att vi inte alls nådde upp i vår kapacitet.

I andra halvlek kom KB ut som ett nytt lag. Gästerna började direkt attackera och hade ett par fina kvitteringsmöjligheter första kvarten efter paus. Andreas Vikström och Mathias Karelius var framme och högg och Modou Gassama sköt tätt utanför stolpen när han fick en chans från högerkanten. Bästa kvitteringsmöjligheten hade dock Keivan Keshavarz som fick fritt skottläge rakt framifrån. Det stenhårda skottet gick dock rakt på Pontus Gysell, som räddade med vissa besvär. Istället stack Haninge/Brandbergen upp på en hörna och forcerade in 2–0 i 81:a minuten genom Dragan Kabic.
– Det målet kom olyckligt. Vi var inne i en bra period och tryckte på. Det kändes tungt att åka på ett andra mål i det läget.
Men matchen var inte över. I 89:e minuten fick Mathias Karelius skottläge och med ett välplacerat avslut satte han reduceringen till 2–1.

Haninge/Brandbergen–Karlbergs BK 2–1 (1–0)
Mål, KB: 2–1 (89) Mathias Karelius (Keivan Keshavarz).
Publik: 525 (på Torvalla IP).

Returen spelas på Stadshagens IP på lördag kl 15.00. Entré: 50 kr.