Här inleder KB försäsongen

kb-redSenior

Här kickar Karlbergs BK igång fotbollssäsongen.

Det blev inte så mycket ”kicka” på det som skulle ha blivit premiärträningen i måndags. Stadshagens konstgräs var snötäckt och därmed ospelbar. Men uppstartsmötet avhandlades och ikväll, på tisdagen, var KB-spelarna på Actic gym i Vasastan för ett första försäsongspass under ledning av assisterande tränaren Roger Svensson.
Karlberg kommer att ha tre bollpass och ett fyspass i januari. I februari blir det, i utgångsläget, två bollpass och två fyspass.
– Vi gjorde en utvärdering efter förra säsongen och spelarnas och vår analys har lagt grunden till försäsongens upplägg. Sedan måste vi ta hänsyn till de plantider vi tilldelas och vad som är genomförbart. Målet är att vi ska vara väl förberedda när serien drar igång 18 april, säger huvudtränaren Kalle Karlsson.

Karlberg ramlade ur division 2 norra Svealand förra säsongen, men har fått behålla stommen i truppen. Unga försvarsduon Oskar Sewerin och Ivan Förlin har bestämt sig för att lämna landet och studera i USA.
– Det blir alltid omsättning på den här nivån. Vissa drar iväg och pluggar, någon tappar motivationen, andra behöver byta klubb och få en nystart. Därför är det oerhört glädjande att så många spelare valt att stanna och att de ser att vi kan bygga något bra här i Karlberg.
– Sedan har vi fått in fina tillskott i Andreas Vikström, Alexander Wiklund, Ibrahim Niambele och Ulizen Ali och vi har flera andra intressanta namn som är aktuella, konstaterar Kalle Karlsson.

Vad är målet med säsongen?
– Vi siktar på att slåss i toppen och samtidigt utveckla spelare som kan ta sig högre upp i seriesystemet. Förre sportchefen Andreas Fält byggde upp en bra relation med Vasalund och den bygger vi vidare på. De fick värva Filip Lagerstedt gratis av oss i somras och kan vi bli en språngbräda för spelare som vill uppåt i sin karriär är det bara positivt. Gör man det bra hos oss kan man ta sig till Vasalund. Presterar man där får man ögonen på sig från klubbar i superettan och allsvenskan.

KB:s ledarteam har förstärkts av nye tredjetränaren Marcus Mårtensson från Sollentuna. Lagledarrollen efter Olle Olsson är fortfarande vakant.
Herrlaget har ambitionen att stärka andra områden kring laget, bland annat i form av en pr-ansvarig, Mattias Åsen, som kan producera en KB-blogg och videointervjuer.
– Målsättningen är att det ska bli ett riktigt roligt KB-år – både på och utanför planen.

/red

Träningstider, januari: