Hedberg: ”Operationen gick bra”

kb-redNyheter

Gustav Hedberg ådrog sig en allvarlig knäskada i näst sista omgången mot Syrianska. Nu har försvararen opererat korsbandet och ställt in siktet mot nästa säsong.

Gustav Hedberg återvände till Karlbergs BK i somras efter att ha spenderat våren i Nacka FF. Försvararen var en av KB:s mest pålitliga spelare under den tunga hösten som slutade med degradering till division 3.
För 24-åringen blev avslutningen än mer dyster i och med det avslitna korsbandet i mötet med Syrianska.
Nu har Gustav Hedberg opererats.
– Operationen gick bra, det var inga problem! Jag hade turen att få bli opererad av en av Sveriges absolut bästa ortopeder, Magnus Forssblad, vilket känns tryggt och bra, säger Gustav Hedberg.
Nu väntar rehabilitering. Vad har läkarna gett dig för prognos – när kan du vara i speldugligt skick?
– Läkaren sa sex månader efter operationen men att det är väldigt individuellt och såklart beroende på hur bra man kör rehaben.
När KB åkte ur deklarerade du tidigt att du tänkte stanna och kämpa dig tillbaka till planen. Den här säsongen gick det inte riktigt som det var tänkt, men vad tror du om KB:s möjligheter nästa säsong?
– Jag tycker att det ser bra ut! Det verkar som att många viktiga spelare kommer stanna och kan vi få in lite spets kan det bli en rolig säsong.

/red

Kommentarer

kommentarer