Hedberg på väg tillbaka: ”Rehaben går bra”

kb-redNyheter, Senior

Mittbacksresen Gustav Hedberg, 24, har saknats på KB:s fotbollsträningar den här vintern. Anledningen är den olyckliga korsbandsskada han ådrog sig i slutet av förra säsongen. Men rehaben går framåt och senaste veckorna har ”Gurra” kunnat delta i styrkepassen på Actic gym med övriga laget.

Tjena Gustav! Solen börjar sticka fram allt mer på dagarna och säsongen närmar sig. Hur sugen är du på fotboll just nu?
– Väldigt sugen. Det är alltid jobbigt att stå på sidan.

Ta oss tillbaka till den oturliga skadan höstas i ödesmatchen borta med Syrianska. Hur kändes det när du fick veta att det var korsbandet?
– Det var riktigt tungt. Näst sista matchen och det kändes väldigt onödigt, men om det är någon tid man ska skada sig på så är det ju då.

Hur har rehaben gått fram till nu? Vad säger din sjukgymnast?
– Min rehab har gått rätt bra, vi stressar ingenting och jag har precis kommit igång att jogga vilket känns kul. Jag lägger även på lite mer vikter på gymmet nu.

Fredag den 27 mars åker KB:s herrar på träningsläger till Topkapi Palace utanför Antalya, Turkiet. Du är självklart med på den resan. När hoppas du vara tillbaka i fotbollsträning?
– Ja, det ska bli grymt att få komma iväg till solen en vecka! Jag vet faktiskt inte, man brukar ju räkna med 6 månader och det har gått lite mer än fyra så kanske i slutet på april.

Redaktionen tackar Gurra och önskar fortsatt god lycka med rehabiliteringen.

11 nov 2014: Hedberg: ”Operationen gick bra”.