Karlbergs BK:s herrlag kommer 2017 att spela i division 2 norra Svealand. Under de senaste åren har föreningen och seniorverksamheten utvecklats markant såväl sportsligt som organisatoriskt.

KB gick under 00-talet från att vara ett mittenlag i division 5 till att spela i division 2. 2011 tog KB steget upp i tvåan och historia var skriven. 2015 gjorde laget en ettårig sejour i division 3. Säsongen slutade med kvalavancemang tillbaka till fotbollstvåan. Som nykomling 2016 slutade KB tvåa i division 2 norra Svealand, vilket är det bästa resultat en klubb från Kungsholmen/Vasastan gjort i modern tid. Karlberg kvalade till division 1, men föll i sista kvalsteget.

Truppen består av en bra blandning av unga talanger och rutinerade spelare mellan 18 – 27 år. Hemmamatcherna spelas på Stadshagens IP.

Nyförvärv 2017

Pierre Gallo, huvudtränare (Vasalunds IF), Edvin Hall (Djurgårdens IF) Alexandros Kosis (Gamla Upsala SK), Christopher Redenstrand (Älvsjö AIK), Roman Tello (Vasalunds IF), Binjam Habtegergish (Värmdö IF), Gabriel Beckman (Djurgårdens IF), Carlos Quinteiro Russo (Estudiantes de Caracas, Venezuela), Philip Andersson (Vasalunds IF), Alenga Masimango (Hammarby IF), Simon Berg (Sollentuna FK), William Vera Garca (Hammarby IF), Arnold Maya Kisisua (AFC Eskilstuna)

Förluster 2017

Kalle Karlsson, huvudtränare (Vasalunds IF), Simon Lundberg (Bergnäset), Sean Sabetkar (Sollentuna FK), Alexander Hedman (klubb oklar), Keivan Keshavarz (uppehåll), Jonas Crona (klubb oklar), Aaron Kabondo (klubb oklar), Robiel Mecconen (Husby IF), Mathias Karelius (Sollentuna FK), Sunday Abohwo (klubb oklar)