Karlbergs BK:s herrlag kommer 2018 att spela i division 2 norra Svealand. Under de senaste åren har föreningen och seniorverksamheten utvecklats markant såväl sportsligt som organisatoriskt.

KB gick under 00-talet från att vara ett mittenlag i division 5 till att spela i division 2. 2011 tog KB steget upp i tvåan och historia var skriven. 2015 gjorde laget en ettårig sejour i division 3. Säsongen slutade med kvalavancemang tillbaka till fotbollstvåan. Som nykomling 2016 slutade KB tvåa i division 2 norra Svealand, vilket är det bästa resultat en klubb från Kungsholmen/Vasastan gjort i modern tid. Karlberg kvalade till division 1, men föll i sista kvalsteget.

Truppen består av en bra blandning av unga talanger och rutinerade spelare mellan 18–26 år. Hemmamatcherna spelas på Stadshagens IP.

Nyförvärv 2018

Kalle Karlsson, huvudtränare (Vasalunds IF), Viktor Kramer (Sollentuna FK), Nicholas Hillgren (IFK Lidingö), Moonga Simba (Håbo FF), Marcus Kettler (FC Gute), Michel Montero (Djurgårdens IF, lån), Victor Vera Garcia (Boo FK), Anton Sarri (Sollentuna FK), Dino Skaljic (egna led), Pablo Sepúlveda Bravo (Syrianska U19), Alexander Hedman (comeback), Richmond Sobrinho (Enskededalen FC).

Förluster 2018

Pierre Gallo, huvudtränare (AIK dam), Arnold Maya (IFK Lidingö), Kevin Golestan (slutar), Alan Naib (Stocksund), Edvin Hall (Haninge), Andreas Flyckt (klubb oklar), André Nader (Oskarshamns AIK), David Lividikos (Aspudden-Tellus), Sitapha Ndure (Arameiska-Syrianska), Viktor Kramer (Sollentuna FK, div 4).

Träningsmatcher 2018

3 feb: Enskede IK, 2–1. 10 feb: Värmdö IF 4–2. 17 feb: Haninge 3–1. 24 feb: Aspudden/Tellus (Stockholm Cup) 1–3. 4 mars: Eskilstuna City 3–0, 11 mars: Gamla Upsala 2–2, 16 mars: FC Wyler 3–0, 24 mars: BP U19 3–4, 30 mars: Newroz 1–1, 2 april: Håbo FF 3–2.

Staben

Ansvarsområde Namn Kontakt
Chefstränare Kalle Karlsson kalle.k@karlbergsbk.se
Assisterande tränare Roger Svensson rogsve@hotmail.com