Historisk supporterbuss till Hudiksvall: ”Förstår att folk vill vara på plats”

kb-redNyheter, Senior

På lördag inleder Karlbergs BK kvalet till division 1 med bortamöte mot Hudiksvalls FF. Intresset för matchen har medfört att en historisk supporterbuss kommer att åka upp till Glysisvallen.

Karlbergs BK har upplevt en del publikfester under hösten. KB-vännerna kommer så klart ihåg Svenska cupen-mötet med Dalkurd i augusti där man lockade över 1000 åskådare till Kristinebergs IP (officiell publiksiffra var 867 men det tillkom fler). Borta mot IFK Lidingö i näst sista omgången spelade laget inför 550 åskådare på Lidingövallen – en hel del bortafans – och i sista omgången slöt över 300 upp på Stadshagen för att heja fram KB när laget kämpade för att säkra kvalplatsen.
Men en supporterbuss till en bortamatch är en ny ”milstolpe” för klubben. Det är inte så länge sedan, 14 år sedan, som KB var en borttynande division 5-klubb. Ordföranden Mattias Johansson gläds åt det ökade publikintresset.
– Det är jättekul så klart! Det är fantastiskt att intresset för vår förening bara växer hur man än mäter det. Vårt herrlag vinner ju mångas hjärtan genom att spela så rolig fotboll så jag förstår att alla som har en möjlighet tar chansen att se matchen på plats på lördag. Själv tränar jag ett gäng härliga åttaåringar som spelar cup på lördag, annars hade jag så klart också åkt med, säger Mattias Johansson.

Sportchefen Lennart Sandahl säger:
– 2014 rasade vi ner i division 3 och vi var allt annat än folkkära. Fyra år senare lockar vi över 1000 åskådare mot Dalkurd och fyller en supporterbuss till Hudiksvall för att delta i kvalet till division 1 för andra gången på tre säsonger. Det är en utveckling som vi är oerhört glada och stolta över.

> Supporterbussen avgår från Stadshagen kl 10.30. Vill du säkra en av de återstående platserna så kan du göra det på denna länk.