Hudiksvalls FF – Karlbergs BK 2–1

kb-redNyheter, Senior

Karlberg föll i första kvalmatchen trots stor dominans

Det blev förlust när Karlbergs BK inledde kvalet till division 1. I snöyran på Glysis Sparbanken Arena vann hemmalaget Hudiksvalls FF med 2–1 (2–0).
KB dominerade stort i första 25 minuterna inför de tillresta supportrarna och hemmapubliken som letat sig till Glysis trots ovädret. Laget parkerade stundtals på offensiv planhalva och hemmalaget hade svårt att överhuvudtaget få tag i bollen. Men övertaget gav inte särskilt många heta chanser, mest halvlägen som rann ut i snön. Det bästa avslutet hade Modou Gassama som sköt ett skott från distans som seglade mot krysset där Rasmus Andersson räddade med en fin aktion. Istället var det Hudiksvall som minuten senare tog ledningen i den 24:e minuten när Pelle Hedlund snappade upp en andraboll i straffområdet. KB flyttade fram positionerna och Moonga Simba var nära att nicka in en hörna till 1–1 ett par minuter efter Hudiksvalls ledningsmål.
Nästa gång Hudiksvall stack upp i offensivt straffområde var en kvart senare och då kom 2–0 genom Daniel Eliasson som vinklade in 2–0 på volley efter en hörna.
– Spelmässigt är vi i stora delar nöjda med det vi gör i första halvlek. Ändå går vi till paus med 0–2-underläge. Det kändes helt ologiskt, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

I andra halvlek hade KB svårare att få tempo i spelet mot ett Hudiksvall som parkerat bussen ännu lägre. Dryga kvarten efter pausen sköt dock Richmond Sobrinho ett skott som ändrade riktning och ställde Rasmus Andersson. KB hade fått kontakt.
Laget tryckte på för en kvittering, men det var inte en dag när bollen studsade KB:s väg. Marcus Kettler halkade precis när han skulle raka in en retur i den 73:e minuten och sista fem minuterna hade KB flera lägen: En trippelchans i 89:e minuten där Richmond Sobrinho fick första läget och Marcus Kettler de två övriga. På den efterföljande hörnan fick Victor Garcia skottläge, men avslutade långt över. På tilläggstid nådde Alexis Kousis högst på ett inlägg men styrde nicken utanför.
– Det känns verkligen surt att förlora en så här match när vi slarvar bort poängen. Det är ju svårt att bemästra vår possessionfotboll i solsken och bra förhållanden. Att göra det vi gjorde i starten av matchen trots snöfall och med det svåra underlaget det medförde var imponerande. Vi hade total kontroll efter 20 minuter, men hade behövt komma till fler avslut i den perioden.

– I andra hade vi tyvärr inte samma bolltempo, sedan var det en sån dag när vi inte hade marginalerna med oss, vare sig det gällde vädret, domsluten, skador eller studsarna. Deras målvakt hade några svaga utsparkar i första halvlek där vi vinner bollen på offensiv planhalva. En annan dag får man ut mer av såna omställningslägen. När de gör 2–0-målet är vi reducerade till tio man på grund av Hermans skada och väntar på att få göra ett byte. Hade vår inhoppare gjort sig klar 5 sekunder snabbare hade vi förmodligen fått göra bytet innan Hudiksvall lade hörnan. Men det är så i kvalmatcher, det är små marginaler som avgör och vi får gratulera Hudiksvall, de var mer effektiva än oss.

I den efterföljande straffläggningen var KB starkast och vann med 4–3. Straffarna kan ha betydelse beroende på resultaten i de övriga matcherna.
– Det blir tufft för Hudiksvall i sista matchen mot ett vasst, hårdsatsande Haninge på bortaplan. Så kvalet lever för oss, trots nederlaget. Vi måste besegra Haninge, och det blir tufft, men gör vi det så finns chansen till avancemang.

Kalle Karlsson riktade ett stort tack till de medföljande supportrarna som bidrog till inramningen på Glysis.
– Det var verkligen jätteroligt att de följde med. Det känns extra trist att vi förlorade när vi – för att vara vår lilla klubb – hade så många supportrar på plats.

Nästa match i kvalet spelas hemma på Stadshagen mot IFK Haninge på lördag.

Hudiksvalls FF–Karlbergs BK 2–1 (2–0) Straffarna 3–4
Målen: 1–0 (24) Pelle Hedlund, 2–0 (38) Daniel Eliasson (Andreas Smedbakken), 2–1 (63) Richmond Sobrinho (Modou Gassama).

Straffarna:
Miss Alexander Hedman, 1–0 Daniel Eliasson, 1–1 Alexander Kärki, 2–1, Pelle Lööf, 2–2 Alenga Masimango, Miss Andreas Persson, 2–3 Modou Gassama, 3–3 Christoffer Ericsson, 3–4 Marcus Kettler, Miss Niklas Dahlström.

Foto: Mittmedia