Ida Wiberg stannar i Karlbergs BK: ”En del av ens familj”

RedaktionenNyheter, Senior

A-lagets fysioterapeut Ida Wiberg uppvaktades av klubbar högre upp i seriesystemet. Men i slutändan valde hon att skriva på en förlängning – något klubben är väldigt glada över. 
– Ida har varit en stor och viktig del i herrlagets utveckling och framgångar de senaste åren, säger sportchefen Lennart Sandahl. 

Sedan tidigare står det klart att Kalle Karlsson fortsätter som huvudtränare i A-laget med assistenterna Roger Svensson och Johan Grahn vid sin sida.

Nu är det klart att även Ida Wiberg, fysioterapeut i herrlaget, blir kvar och nästa år går in på  sjunde säsong i Karlbergs BK.

– Jätteskönt att få det på papper! Ida var uppvaktad av klubbar högre upp och det hade varit ett tungt tapp om hon lämnat. I stället får vi bygga vidare på det framgångsrika ledarteamet åtminstone ett år till. Ida har varit en stor och viktig del i herrlagets utveckling och framgångar de senaste åren och är oerhört uppskattad både av våra spelare och ledare, säger sportchefen Lennart Sandahl.

Vi tog ett snack med Ida strax efter att bläcket på det nya kontraktet torkat.

Nytt kontrakt med KB trots att du var uppvaktad av klubbar högre upp i systemet. Vad var det som fick dig att köra ett år till?
– Det är alltid smickrande att få erbjudande från klubbar högre upp, men i slutänden trivs jag för bra med spelare och ledare för att vilja lämna i dagsläget.

Vad betyder KB som klubb för dig?
– Jag hade ingen tidigare anknytning till KB när jag kom till klubben för sex år sedan, men nu är det som en del av ens familj så det är klart att det betyder mycket.

Precis som våra spelare så har vi ledare med ambitioner att testa utmaningar högre upp. Hur ser drömjobbet ut för dig i din roll?
– Mitt mål är att få jobba med idrottare på heltid och det är därför som jag nu pluggar masterprogram i idrottsvetenskap för att sedan kunna bli specialist i idrottsmedicin. Skulle sen Bosse Andersson, sportchef i Djurgården, ringa och erbjuda mig ett jobb hade jag inte tackat nej.

Vad tycker du att killarna i laget kan utveckla till nästa säsong ur ditt perspektiv?
– Svår fråga. Vissa killar skulle definitivt behöva bli lite mer smärttåliga för ibland gnälls det lite väl mycket när de får behandling. Ber man om behandling får man vara beredd på att det inte alltid är en snäll behandling som erbjuds!

Karlbergs BK har just nu vinteruppehåll och drar igång säsongen igen i början på januari.

Kommentarer

kommentarer