IFK Lidingö – Karlbergs BK 3–1

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK föll i toppmötet borta mot Lidingö

KB skapade en farlighet direkt när Moonga Simba spelade in till en framstörtande Marcus Kettler. Men anfallarens styrning gick precis utanför. Istället var det Lidingö som tog ledningen sedan KB gett bort bollen på egen planhalva och Niklas Söderberg stötte in 1–0 på ett inlägg från vänster. KB reste sig dock och i den 17:e minuten kom kvitteringen genom Modou Gassama. KB tog över mer och mer spelmässigt mot det kompakta Lidingöförsvaret inför storpubliken, 523 åskådare på Lidingövallen. Alexander Hedman fick den bästa chansen före paus, men han kom inte till skott när han fick ett friläge fem minuter före vilan.

KB startade starkt i andra och hade ett par fina möjligheter att ta ledningen. Moonga Simba sköt ett skott som styrdes till hörna, men den stora chansen hade Marcus Kettler som var fri från halva plan. Avslutet gick centimetrar utanför den bortre stolpen.
Istället var det Lidingö som fick in 2–1 i 60:e minuten på hörna, i ett skede av matchen där KB såg ut att ha full kontroll. Tio minuter senare kom 3–1 på frispark. Sista kvarten hade KB svårt att skapa chanser mot en kompakt hemmamur.
– Vi vet att Lidingö hotar via inkast och hörnor, ändå slumrade vi till vid två fasta situationer. Det blev kostsamt, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
– Vi nådde inte upp i den nivån som vi vill vara på, för mycket slarv i första halvlek. Sedan hade vi ändå tillräckligt många klara lägen som vi kunde gjort mer av. Starten av andra halvlek var positiv, då borde vi ha avgjort matchen. Det tar vi med oss.
På lördag spelas den sista omgången i division 2 norra Svealand. En vinst hemma mot BKV Norrtälje bör betyda att kvalplatsen är säkrad då KB har sju plusmål på närmast jagande Lidingö.
– Vi måste höja oss nästa vecka. På vår hemmaplan vet vi att vi kan spela med högre tempo tack vare den nylagda mattan. Vi måste upp ett par snäpp, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

IFK Lidingö–Karlbergs BK 3–1 (1–1)
Mål: 1–0 (8) Niklas Söderberg (Oliver Powers), 1–1 (17) Modou Gassama (Alexander Hedman), 2–1 (60) Niklas Söderberg (Hugo Lemne), 3–1 (69) Jonathan Bengtsson.
Publik: 523.