IFK Lidingö – KB 1–1

kb-redNyheter, Senior

Segersviten bruten på Lidingö

Karlbergs segertåg har rullat på sedan premiären, men på söndagen tog det stopp när laget kryssade borta mot IFK Lidingö.
Det var KB som började bäst första tio minuterna på Lidingövallen. Alexander Kärki fick en gyllene möjlighet i femte minuten men hans skott täcktes heroiskt till hörna. Lidingö tog initiativet efter cirka kvarten och hade ett vasst skott i överkanten av ribban. I 37:e minuten kom 1–0 då Younas Abdel Moulay Messaoudi skruvade in en hörna direkt.

I andra halvlek fick KB medvinden i ryggen och då tog laget över spelet helt. Lidingö backade hem för att försvara ledningen. Duktige hemmamålvakten Jacob Widell Zetterström gjorde en fin räddning när han tippade Herman Magnussons skott över och Pashang Abdulla nickade tätt över på hörna.
I den 80:e minuten byttes Elias Hellgren Villegas in när KB skaffat hörna. Hellgren Villegas hann bara ta plats i straffområdet innan han lyfte mot skyn och nickade in 1–1, hans första fullträff i KB-tröjan.
I slutskedet hade Axel Wiorek två möjligheter men Widell Zetterström klarade båda gångerna.
– Totalt sett var det rättvist med oavgjort. Vinden hade stor påverkan på matchen. Lidingö var bättre i första halvlek, vi var bättre i andra. Vi var väldigt slätstrukna i 30 minuter av första halvlek, då var det inte mycket som fungerade, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Han var inte så besviken över att segersviten tog slut.
– Vi har alltid haft svårt här, vi har ju inte besegrat Lidingö i serien på många år så vi visste att det skulle bli tufft. Och man anade att vi skulle tappa poäng förr eller senare. Den här helgen hade vi väldigt tunn trupp då vi fick ett par sjukdomar som ytterligare ställde till det när vi redan hade flera skador. Tack och lov är det inga allvarliga grejer förutom med Melker Antonson och Adam Westin (som båda missat hela våren) så förhoppningsvis får vi tillbaka tre-fyra man till nästa match.
Kalle Karlsson berömde mittbacken Alexis Kousis som var bäst för dagen hos de röda.

IFK Lidingö–Karlbergs BK 1–1 (1–0)
Mål: 1–0 (37) Younas Abdel Moulay Messaoudi, 1–1 (80) Elias Hellgren Villegas (Herman Magnusson).
Publik: ca 125 (på Lidingövallen).