IFK Mora – Karlbergs BK 0–2

kb-redMatchreferat 2018, Nyheter, Senior

Karlbergs BK tog andra raka segern i division 2 norra Svealand efter två sena mål mot IFK Mora.

KB dominerade första halvleken stort spelmässigt på Prästhagens IP i Mora och skapade en rad lägen. Bland annat hade Modou Gassama ett par vassa chanser, Moonga Simba ett giftigt avslut, Nicholas Hillgren ett fritt nickläge och Marcus Kettler hann bränna en straff. Bollen ville inte in.
I andra halvlek fortsatte speldominansen mot ett tröttkört Mora även om chanserna inte var lika många och klara. I den 74:e minuten hittade Kettler in till Victor Vera Garcia som tog emot och pricksköt in 1–0-målet, mittfältarens första mål i KB-tröjan. Med fem minuter kvar dundrade Modou Gassama in 2–0 via ribban efter fint förarbete från Alexander Kärki. Det var för övrigt Modou Gassamas 30:e seriemål i Karlbergströjan. Moras enda riktigt farliga avslut i matchen kom på tilläggstid då en lyftning seglade några decimeter ovanför ribban.
– Det var oerhört skönt när vi väl fick in bollen. Viktigt att Modou fick öppna målkontot i serien, han gjorde många mål i träningsmatcherna så vi hoppas det lossnar för honom nu, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
– Jag tycker vi gör en väldigt bra match spelmässigt. Vi hanterade underlaget förhållandevis bra och tar oss till bra positioner hela första halvlek.
Kalle Karlsson framhöll mittfältstrion Victor Vera Garcia, Alexander Kärki och Adam Westin, där Westin välförtjänt fick priset som matchens lirare.

IFK Mora–Karlbergs BK 0–2 (0–0)
Mål: 0–1 (74) Victor Vera Garcia (Marcus Kettler), 0–2 (85) Modou Gassama (Alexander Kärki).
Publik: 335 (på Prästholmens IP).