IFK Mora – KB 1–3

kb-redNyheter, Senior

Karlberg klart för kval till division 1

Karlbergs BK säkrade kvalplatsen i lördags efter 3–1-seger borta mot IFK Mora. KB fick en smakstart på Prästhagens IP när André Nader rann igenom i sjunde minuten när Moraförsvaret stod och sov. Nader gjorde inget misstag i friläget. Gästerna spelade ut hela registret och dominerade stort första kvarten. I minut 14 kom 2–0 när Adam Groundstroem spelade in bollen till Pashang Abdulla som vände runt och sköt.
Mora, som krigade för att rädda kontraktet, hämtade sig lite efter chockstarten och lyfte upp spelet. Men närmare än en nick som Viktor Segerström klarade utan större bekymmer kom inte laget.

I andra halvlek satte Pashang Abdulla 3–0 i minut 52 efter framspelning av André Nader. Mora hade en nick i ribban i minut 60, vilket hade varit en livlina in i matchen, men KB klarade av att kontrollera spelet. Laget hade flera lägen att öka på ledningen, bland annat genom André Nader, Pashang Abdulla och inhopparen Harry Pearse, men istället kom en reducering i minut 85. I slutminuterna blev det aldrig nervöst utan Karlberg kunde ta hem segern och säkra platsen i division 1-kvalet. IFK Mora åkte i praktiken ur division 2 på grund av förlusten eftersom Valbo FF samtidigt vann borta mot Kvarnsveden.
– Det var en gedigen insats som lade grunden till tre poäng. Första 15-20 minuterna var riktigt bra och där dödar vi egentligen matchen. I andra hade vi lägen där vi hade kunnat öka på och de omställningslägena behöver vi ta tillvara på framöver, men på det hela taget var det en fin insats, säger KB-tränaren Kalle Karlsson, som berömde försvararna Adam Groundstroem och Ludvig Brandimarti.
KB har en match kvar i serien, hemma mot IFK Lidingö på söndag kl 13.00. Division 1-kvalet inleds helgen efter borta mot det andraplacerade laget i division 2 Norrland.

IFK Mora–Karlbergs BK 1–3 (0–2)
Mål: 0–1 (7) André Nader (Michael Jahn), 0–2 (14) Pashang Abdulla (Adam Groundstroem), 0–3 (52) Pashang Abdulla (André Nader).
Publik: 120 (på Prästhagens IP).