IFK Österåker – KB 0–3

kb-redMatchreferat 2015, Senior

Karlbergs BK tog fjärde raka vinsten i lördags efter 3–0 borta mot IFK Österåker.

KB började matchen lovande och skapade ett par farligheter och en dubbelhörna (som borde varit en trippelhörna om domaren uppfattat det alla andra på arenan såg). Men sedan reste sig IFK Österåker och skapade två heta lägen. Hemmalagets centertank Anders Lindberg prickade ribban och ex-KB-spelaren Henrique de Sousa nickade en boll som rensades på mållinjen.
KB styrde dock spelmässigt och ledningsmålet kom efter cirka en halvtimme då Sean Sabetkar petade in en hörnretur.

I andra halvlek kom 2–0 tidigt då Sean Sabetkar bröt en omställning, drev upp bollen och serverade Mathias Karelius som behärskat placerade in bollen i bortre hörnet.
IFK Österåkers energi mattades ju mer matchen led och KB hade flera lägen att öka på ledningen. Med knappa kvarten kvar nickade Moudou Gassama in 3–0, hans första mål i KB-tröjan.
– Vi nådde inte riktigt upp i samma nivå som vi gjort de senaste matcherna, men 3–0 på bortaplan är ändå stabilt, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Någon spelare som höjde sig över mängden?
– Jag tycker att försvararen Teiwo Thompson var bäst på plan, han spelade enkelt och använde sin fysik på rätt sätt. Sean Sabetkar var också stabil defensivt och fick kröna det med ett mål och en fin framspelning, säger Kalle Karlsson.
Nästa match spelas hemma på lördag mot Enebyberg kl 14 på Stadshagen.

IFK Österåker–Karlbergs BK 0–3 (0–1)
Mål: 0–1 (32) Sean Sabetkar, 0–2 (52) Mathias Karelius (Sean Sabetkar), 0–3 (78) Moudou Gassama (Richie Ntirugelegwa).
Publik: 60.