IFK Stocksund – Karlbergs BK 0-3

Thomas BahnsonDam, Nyheter

Spelet på försäsongen har gjort att förväntningarna varit höga inför seriepremiären. Damerna levde upp till de förväntningarna genom en fantastisk 3-0 seger mot stora serierivalen IFK Stocksund på Danderyd Arena under söndagskvällen.

Matchen var ett ställningskrig rakt igenom med tuffa dueller och heta diskussioner. Stocksund såg mer av bollen men hade svårt att komma till de riktigt farliga chanserna. De chanser de fick kom via deras duktiga högerkant men resulterade oftast i ett inlägg som KB:s försvar eller Sally i målet kunde ta hand om. Läxan inför matchen hade gjorts och KB:s fokus låg på att ligga rätt i försvarsspelet i första halvlek och att vara effektiva i omställningarna. Och 1-0 kom via en sådan situation i mitten på halvleken. Mittfältet bröt bollen, skickade den vidare till Madde som snyggt vände upp och levererade en precis passning i djupled till Jessica Eriksson som ställde målvakten med ett skott i steget. Efter detta ökade Stocksund trycket men bortsett från några nästan-lägen så blev det aldrig riktigt farligt.

I andra halvlek så satt markeringsspelet ännu bättre för KB än i första halvlek. Det resulterade i några heta diskussioner. Men det var effektivt och hindrade Stocksund från att få igång ett konstruktivt spel. När 2-0 kom kändes det som luften gick ur motståndarna lite. Det var återigen Madde som stod för förarbetet genom en ny precis passning i djupled till Nishtiman Abbasi som slog till på ett tillslag i en båge över målvaktens utsträckta händer. Med tio minuter kvar spikade Madde Rylander resultatet till 3-0 efter att ha tagit emot ett inkast från Jenny, vänt upp sin motståndare och dragit på ett skott som målvakten tappade in över mållinjen.

Ett resultat som kanske inte speglade matchbilden helt och hållet men som var fullt förtjänad genom ett fokuserat försvarsspel och effektivt anfallsspel. Matchen var på förhand ett möte mellan två av de stora favoriterna i div 4A och nu får man säga att KB tog tag i taktpinnen i denna serie.

Nästa match spelas mot IK Frej Täby FK på Stadshagens IP, lördagen den 28/4 klockan 16.00.

IFK Stocksund – Karlbergs BK 0-3 (0-1)

Mål, KB: 0-1 Jessica Eriksson (Madde), 0-2 Nishtiman Abbasi (Madde), 0-3 Madde Rylander (Jenny)

Publik: ca 30