IFK Stocksund–Karlbergs BK 1–1

kb-redMatchreferat 2018, Nyheter, Senior

Karlbergs BK kryssade i lördagens bortamöte mot storsatsande IFK Stocksund.

Danderyd Arena bjöd på vårvärme, skolsken och storpublik (290 åskådare) när Karlbergs BK kom på besök i division 2 norra Svealand.
KB skapade de flesta målchanserna första halvtimmen, men det dröjde till 34:e minuten innan Michel Montero satte dit ledningsmålet framspelad av Marcus Kettler. Med två minuter kvar till paus fick Stocksund en billig straffspark när smarte forwarden, ex-KB-spelaren, Alan Naib föll lätt i duellen med Michael Jahn. Stocksunds Ljeutrim Makolli gjorde inget misstag och det var oavgjord ställning i paus.

I andra halvlek öppnade sig spelet och båda lagen hade massor med chanser. Victor Garcia sköt tätt över direkt efter vilan och Marcus Kettler nickade i ribban. För hemmalaget kretsade det mesta kring stjärnan Kristoffer Khazeni som var ett ständigt orosmoment och som testade Viktor Segerström ett antal gånger.
Med fyra minuter kvar lobbade Modou Gassama från 40 meter. Bollen seglade i en hög båge och dalade ned precis under ribban. Men Benjamin Nestorovic i Stocksundsmålet hann tillbaka och svarade för en monsterräddning när han tippade bollen precis över. Matchen slutade 1–1.
– Det var nog logiskt att det blev oavgjort till slut. Vi är missnöjda med att vi inte tog till vara på alla lägen vi hade första halvtimmen. Publiken fick iallafall valuta för entrépengen för en mer dramatisk och chansrik svängmatch har jag nog inte sett under mina år i KB, sa KB-tränaren Kalle Karlsson.
Han plussade extra för målvakten Viktor Segerström och Alenga Masimango.

IFK Stocksund–Karlbergs BK 1–1 (1–1)
Mål: 0–1 (34) Michel Montero (Marcus Kettler), 1–1 (43) Ljeutrim Makolli (straff).
Publik: 293 (på Danderyd Arena).