IFK Stocksund – KB 2–0

kb-redNyheter, Senior

Karlberg förlorade toppmötet mot Stocksund

Karlberg inledde bra och tog initiativet i matchen, dock utan att skapa klara chanser. Den bästa hade Alexander Kärki men hans avslut blev för lamt.
Istället kom 1–0 ologiskt när Trimi Makolli fick en långboll, vände bort två KB-försvarare och vackert skruvade in bollen i bortre hörnet. Pashang Abdulla fick direkt en kvitteringschans efter missförstånd i Stocksundsförsvaret, men avslutet styrdes till hörna.

I andra halvlek tryckte KB på och i mitten av halvleken kom lägena. Michel Montero blev fri från kanten, men skottet blev misslyckat. I 69:e minuten frispelades Ludvig Brandimarti. Han prickade undersidan av ribban och bollen studsade ned mot mållinjen. Var bollen innanför eller var ett par millimetrar av bollen på linjen? Omöjligt att säga, men små marginaler var det onekligen. Istället kontrade Stocksund sista kvarten när KB flyttade fram allt. Giftige vänsteryttern Taha Ali, planens lirare, dribblade sig igenom och serverade Makolli som satte 2–0 intill bortre stolpen.
– Det var en jämn match där Stocksund hade lite mer spets i de avgörande momenten. Vi började lovande och då kom deras mål olyckligt. Fin prestation av deras forward, men samtidigt för billigt försvarsagerande av oss. I andra halvlek har vi ett par fina chanser, men bollen har inte studsat vår väg senaste veckorna och ribbträffen var väl ett bevis på det. Den här prestationen var dock avsevärt bättre än mot Mora. Vi ska resa oss till nästa helg, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Mittfältaren Herman Magnusson höjde sig över mängden hos gästerna.

IFK Stocksund–Karlbergs BK 2–0 (1–0)
Mål: 1–0 (19) Trimi Makolli (Fabian Ahlstrand), 2–0 (75) Trimi Makolli (Taha Ali).
Publik: 230.