IFK Viksjö – KB 3–3

kb-redMatchreferat 2015, Senior

Karlbergs BK hade ledningen med 3–0 borta mot Viksjö, men föll ihop i andra halvlek och tappade till 3-3.

KB tog ledningen tidigt i matchen när Ertan Özge hittade fram till David Lividikos, som behärskat stötte in bollen mellan benen på Viksjömålvakten (bilden). Hemmalaget hade ett par giftiga kvitteringslägen efter fasta situationer, men KB var starkare i första halvlek. 2–0 till bortalaget kom när Gijs Niehe hittade Mathias Karelius som snuvade hemmamålvakten och placerade in bollen i tomt mål.
I andra halvlek styrde KB tillställningen inledningsvis. Viksjö hade en bra chans att reducera, men Kevin Golestan avstyrde friläget från kanten. Istället kom 3–0 när Filip Mårtensson hittade en fri David Lividikos. Anfallaren gjorde inget misstag och rullade kallt in bollen i den 58:e minuten.
Där borde förstås matchen ha varit avgjord, men istället vaknade Viksjö. Reduceringen kom bara några minuter senare efter en hörna och knappt fem minuter senare, runt minut 68 kom 2–3. Då var det match igen. Hemmalaget fick ny energi och skapade direkt en vass kvitteringschans. KB hade en möjlighet att sätta 4–2 men Keivan Keshavarz frispark gick i ribban.
Med knappt tio minuter kvar av ordinarie speltid kom kvitteringen. En frispark lyftes in och en hemmaspelare fick nicka in 3–3.
I slutminuterna var det Viksjö som var närmast segern med ett par heta lägen.
– I två tredjedelar gjorde vi en väldigt bra insats sedan hände något och vi blev osäkra i vårt försvarsspel. Det känns riktigt tungt att tappa en till synes komfortabel trepoängare, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

Nästa match spelas redan på onsdag borta mot Foc Farsta.

IFK VIksjö-Karlbergs BK 3–3 (0–2)
Mål, KB: 0–1 (10) David Lividikos (Ertan Özge), 0–2 (24) Mathias Karelius (Gijs Niehe), 0–3 (58) David Lividikos (Filip Mårtensson).
Publik: 50.