IK Franke – KB 2–3

kb-redMatchreferat 2016, Senior

Debutanten Sitapha Ndure har nickat in 3–2 för Karlberg borta mot IK Franke. I förgrunden syns sportchefen Lennart Sandahl jubla på läktaren.

Karlbergs BK vann i lördags borta mot IK Franke efter en mäktig vändning.

Första sju-åtta minuterna var spelet jämnt i solskenet på Råby IP. David Lividikos fick matchens första målchans, men hans skott strax utanför straffområdetslinjen gick utanför. IK Franke började annars lovande och KB hade svårt att få fast bollen på offensiv planhalva och fick ingen längd i anfallen.
När KB väl börjat fått ordning på spelet och positionerna, och haft en bra period mellan minut 25 och 40 kom hemmalagets ledningsmål. Almir Zeqiri fick drömträff från distans och bollen satt i krysset.
– Det var ett otroligt skott. Först såg det ut som den skulle gå en halvmeter över, men så dök bollen under ribban. Det är inte ofta man ser såna projektiler i division 2. Det var bara att gratulera till ett av årets snyggaste mål i den här serien, konstaterar KB-tränaren Kalle Karlsson.

I andra halvlekens inledning fick publiken på Råby IP se en ännu värre kanon. Adam Emanuelsson drog på från drygt 30 meter – i motvind – och bollen satt stenhårt stolpe in.
KB hade hamnat i en rejäl uppförsbacke, men i det läget reste sig det röda gänget som så många gånger förr. Laget flyttade fram positionerna direkt och David Lividikos fick första läget att reducera. Bara minuten efter tvingade Sunday Abohwo Frankes målvakt Andreas Olsson till en vass räddning. I den 56:e minuten, bara fyra minuter efter Frankes 2–0-mål, tryckte inhopparen Mathias Karelius in reduceringen till 2–1. Och bara tre minuter senare var KB ikapp sedan Sunday Abohwo skjutit in kvitteringen med ett välplacerat skott.
– Här höjde vi tempot och kvaliteten och då kom också chanserna och målen, säger Kalle Karlsson.
Sunday Abohwo satte även 2–3, men linjedomaren vinkade för en hårfin offside på David Lividikos (om det ens var offside?). Lite märkligt domslut ändå eftersom Lividikos inte påverkade målvaktens sikt eller bollbanan.
Nåväl, KB fick in segermålet. Med kvarten kvar nickade Sitapha Ndure in 2–3.
KB hade sedan lägen att stänga matchen, men Franke var inte heller ofarligt och hade två fina kvitteringsmöjligheter. Dels en boll som gick precis utanför stolpen, dels ett vobblande skott av Adam Emanuelsson som Viktor Segerström räddade med visst besvär.
KB-tränaren Kalle Karlsson hyllade laginsatsen i andra halvlek och lyfte fram debutanten Sitapha Ndure.

IK Franke–Karlbergs BK 2–3 (1–0)
Mål: 1–0 (39) Almir Zeqiri, 2–0 (52) Adam Emanuelsson, 2–1 (56) Mathias Karelius (Sunday Abohwo), 2–2 (59) Sunday Abohwo (David Lividikos), 2–3 (76) Sitapha Ndure (Sebastian Bergenheim).
Publik: 130 (på Råby IP).