”Imponerad av spelskickligheten”

kb-redNyheter, Senior

Någon målvaktskris ska det inte behöva bli i årets upplaga av Karlbergs BK. Nyinflyttade Kevin Golestan, 27, förstärker lagets målvaktsbesättning och kommer att bidra med sin rutin. Redaktionen stämde av läget med den glädjespridande göteborgaren.

Hej Kevin och välkommen till KB! För spelarna som är kvar sedan förra året är du redan ett bekant ansikte. Hur kommer det sig att du sökte dig till KB från allra första början?
– Det stämmer. Filip Lagerstedt är en vän till mig från Göteborg som spelade här förra året och det var tack vare honom jag hittade till Karlberg. Var och tränade med KB kort innan jag åkte tillbaka till Göteborg förra sommaren. Har nu flyttat hit till Lindhagensgatan i närheten av Stadshagen och ser fram emot året med KB.

Vilka klubbar har du representerat tidigare?
– Fotbollsskolad i Öis och Gais under ungdomsåren och har på senare år spelat i div 2–4. Senaste klubb är Sävedalens IF i division 2 västra Götaland.

Beskriv dig själv som målvakt.
Rutinerad målvakt i sina bästa år med bra blick för spelet och en gyllene högerfot.

Och nu är du alltså klar för spel i Kungsholmens stolthet. Vad har du fått för intryck av klubben?
Än så länge är jag riktigt imponerad av stämningen och spelskickligheten och vi har grymt härliga spelare och ledare i truppen. Det känns som att vi tror och litar på varandra vilket är en viktig förutsättning för att lyckas med höga målsättningar.

Vad är dina förväntningar på säsongen?
Som jag nämner ovan har jag känslan av att vi har något riktigt bra på gång och jag tror och hoppas att vi kommer göra en toppensäsong. För min egen del handlar det om att komma i kapp snabbt efter att ha missat större delen av försäsongen.

Slutligen. Är det du som ska stå för de ”roliga” vitsarna i omklädningsrummet som försvann när göteborgaren Lagerstedt tog steget upp till Vasalund?
– Haha! ”Filles” vitsar blir svåra att leva upp till. Jag ska göra mitt bästa men kommer nog satsa på att stå för dansmovesen i omklädningsrummet istället.

/red