Inför Akropolis

kb-andersNyheter KB fotboll, Senior0 Comments

2013_05_25_KB-GUSK

KB får klara sig utan Marcus Bargholtz som flyttat till Örebro.

I morgon är match för KB igen. Då väntar Akropolis på bortaplan. Vi ställde några snabba frågor till tränare Roger Svensson.

KB spelar sin tredje match på åtta dagar på lördag. Fjärde för dem som spelade med S/R-laget i måndags. Hur laddar man om?

– Svårt och förklara, men man gör det. Man tar det positiva ur de senaste matcherna och gör någonting bra utav det. Vi har lärt oss mycket, speciellt utav Sirius, som spelade en väldigt inspirerande omställningsfotboll.

Finns det något ni kan ta mer er från matchen mot Sirius?

– Mot bra lag blir man straffade hårt vid individuella misstag, samt att man får inte bli ”negativ” i sitt eget spelande när vi vill äga boll. Att vara negativ är att första tanken blir att bollen skall tillbaka/jag vill inte göra något misstag/etc, istället för att våga ta för sig, våga löpa i hårda distinkta offensiva löpningar.

Vi var timida stundtals, speciellt i första halvlek, och det straffade sig något enormt.

Hur är förutsättningarna i truppen inför lördagens match?

– Som det ser ut just nu kommer vi med samma lag som sist. Någon faller ifrån och läggs till, men så bruka det ju vara.

Tack och lycka till, Roger!

/red