Inför Arameiska-Syrianska – KB

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK får ett tufft test på måndagen när Arameiska-Syrianska väntar i en träningsmatch på Brunna IP.

KB, nyss hemkommet från träningslägret i Turkiet, är lite stukat inför mötet med division 2-laget. Skadeläget har inte förbättrats och mittbacken Gijs Niehe har nu lagts till på rehablistan. Dessutom har tre spelare – Vikström, Ertan, Filip – lämnat återbud sista dygnet på grund av sjukdom.
– Det är tur att vi har en bred trupp för annars skulle vi gå på knäna med så många borta, konstaterar tränaren Kalle Karlsson.
Vad vet du om Arameiska-Syrianska?
– Vi mötte dem ifjol vid den här tiden och fick stryk med 2–3 i en jämn match efter att ha haft ledningen med 2–0. Det verkar som att de har spetsat truppen med en del vassa nyförvärv från högre nivå så vi kan nog räkna med att de är bättre och siktar högre i tabellen.
Vad vill du få ut av matchen?
– Det blir ett bra tillfälle för oss att träna försvarsspel mot ett bollskickligt lag och uppbyggnadsspel mot ett kvalitativt division 2-lag. Det blir ett väldigt nyttigt test.

Matchen startar kl 15.00 på Brunna IP. KB spelar genrep nästa helg borta mot division 3-laget Haninge/Brandbergen.

/red