Inför cupmatchen mot Täby FK: ”Matchen mot AIK var perfekt”

Lennart SandahlNyheter, Senior

Karlbergs BK fick stor uppmärksamhet för sin 2-1-seger mot ett starkt AIK i onsdagens träningsmatch. På söndagen väntar säsongens första tävlingsmatch mot Täby FK i Stockholm Cup. Matchen börjar klockan 12.00 på Stadshagen och det är fri entré. Hur går huvudtränaren Pierre Gallos tankar?

KB kommer från tre segrar av tre möjliga inför matchen mot Täby FK. 2-1 mot division 1-laget Enskede, 2-0 mot Djurgårdens U19 och 2-1 mot AIK där André Nader gav KB ledningen före halvtid och Keivan Keshavarz dunkade in 2-0 i bortre krysset i andra halvlek.

2-1 mot AIK med nio a-lagsspelare från start gav ett stort eko. Vad säger du om matchen?
– Inför matchen mot AIK pratade vi om att våga spela oss ur situationer samt kontrollera bollinnehavet när tillfälle gavs. Killarna utför den delen på ett bra sätt och vi kommer in i tillställningen, växer samt får självförtroende.

– Spelvändningar och maxaktioner var också ledord inför matchen, utförandet av dessa uppgifter är det vi tränare är mest nöjda med.

Vad kan förbättras?
– Det vi behöver arbeta vidare med är att få en förståelse för vad vi behöver nu? Ta snabbare beslut, och framförallt vara ”klara” med beslut och inte börja leta när man tex får bollen vid fötterna. Matchen mot AIK var perfekt för oss då det går snabbare än normalt.

André Nader gjorde 1-0 för Karlberg mot AIK.

Några spelare du vill lyfta fram från AIK-matchen?
– André Nader (född 98) visar att han är en spännande ung spelare som börjar ta steg. ”Sigge” (Sitapha Ndure) gör en riktigt bra match och visar prov på bra försvarsspel.

Nu väntar cupmatch på Stadshagen. Vad vet vi om Täby?
–
Täby är ett bra lag, spelar med hög press och sätter sina forwards tidigt i spel. De har under några år utvecklats som förening med en bra akademi i ryggen. Sen om filosofin är den densamma återstår att se, hört att Täby börjat förändra så det ska bli intressant att se om det stämmer.

Är cupen viktig för Karlberg?
– Alla matcher är viktiga på så sätt att den utvecklar spelarna. Vi kan fortsätta förbättra vår spelidé samt slipa på detaljer. Så självklart ska vi göra vårt yttersta för att gå så långt som möjligt i Stockholm Cup. Det blir första matchen i år som är av tävlingskaraktär, intressant!

Matchen börjar 12.00 på Stadshagen i morgon söndag. Eftersom Täby spelar i en division lägre än KB inledes matchen med en handicapstraff för gästerna. Kom i tid!

Fri entré och kafeterian är öppen.

Läs gärna Täby FK:s rapport inför matcher

/red