Inför försäsongspremiären: ”Intressant se var vi står”

kb-redNyheter, Senior

På lördag börjar träningsmatchandet för Karlbergs BK. Tränaren Kalle Karlsson ser fram emot första testet.

Träningsmatch på lördag mot Enskede, hur känns det?
– Det känns spännande! Vi har tränat hårt sedan vi drog igång i början av januari så det blir intressant att se vad vi står mot ett lag som ramlade ur ettan. Vi vill gärna se att de spelmässiga sakerna vi jobbat med fungerar i praktiken.

I slutet av oktober stod det klart att du skulle återvända till Karlberg. Hur har arbetet sett ut för dig sedan dess?
– Det första handlade om att bilda sig en uppfattning om fjolårets trupp och vad vi hade för behov och samtidigt försöka återinföra några spelmässiga principer som är viktiga i min spelfilosofi. Det går åt rätt håll, tycker jag. Vissa träningar har nivån varit väldigt hög och det understryks ju av att spelare som erbjudits 2 000-3 000 kronor i månaden i andra division 2-klubbar ändå har prioriterat oss för att de tror att de får bättre utveckling i KB. Vi försöker erbjuda den bästa utvecklingsmiljön vilket bland annat innebär att vi filmar och analyserar träningar med individuella klipp till spelare, ger möjlighet till extraträning och har förstärkt både ledarstaben och rehabdelen.

Hur ser truppen ut inför lördagen?
– Vi kommer till spel med en stor trupp och kommer att göra många byten. Nicholas Hillgren har dragits med känning i knäet så han vilar, Gabriel Beckman vilar sin ljumske. Marcus Kettler, Edvin Monemi och David Lividikos saknas också.

Första träningsmatchen mot Enskede IK spelas lördag kl 16.00 på Stadshagen. Fri entré.