Inför IFK Viksjö – KB

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK ställs mot IFK Viksjö borta på lördag. Så här säger KB-tränaren Kalle Karlsson inför matchen.

Hur är läget i truppen?
– Det är fortfarande lite tunt på backsidan. Andreas Blad dras fortfarande med sviterna av sin hjärnskakning. Måns Sörensen var sjuk i tre veckor i nåt virus och har inte kunnat träna denna vecka på grund av jobb. Simon Karevik är bortrest. Långtidsskadade Gustav Hedberg och Jawad Lahlou är fortfarande en bit från att vara aktuella. Dessutom har Teiwo Thompson fått hjärnskakning efter att ha fått en boll i huvudet på träning i veckan. Vi får se om Teiwo håller för att ingå i truppen på lördag. Alla dessa är försvarare. Tack och lov har vi en bred trupp så vi kan ställa en vettig backlinje på benen trots allt. Viktor Segerström dras med en skada och har inte tränat fullt i veckan. Annars ser det helt okej ut, från mittfält och framåt är vi hela och friska så när som på Christofer Garofalo som missar resten av säsongen på grund av sin knäskada.

Hur är lagets form?
– På hemmaplan har vår form varit väldigt bra en längre tid. Vi behöver förbättra oss i bortaspelet. Men det var flera spelare som individuellt sett gjorde i fina insatser senast mot Bele Barkarby så det var ett steg i rätt riktning.

Ni har ett tajt spelschema med match lördag-onsdag-onsdag. Tar ni hänsyn till det?
– Vi har en bred trupp så det är inte omöjligt att vi roterar på nån position nu när det är tätt mellan matcherna. Men just nu fokuserar vi bara på nästa uppgift, Viksjö på lördag.

Hur ska ni besegra Viksjö?
– Vi ska ta med oss det vi gjorde bra mot Bele och även förbättra någon aspekt som vi inte var helt nöjda med.

/red