Inför KB – Akropolis

kb-redSenior

Richard600x400

På lördagen premiärspelar Karlbergs BK division 2 norra Svealand. För motståndet står topptippade Akropolis.

KB-tränaren Richard Karlsson har fått kämpa med en enorm skadelista under försäsongen. Till lördagens premiär har läget förbättrats något. Jonathan Ederström, Mathias Sundberg, Atilla Köksal och Ömer Erdal, som alla stod över genrepet mot Täby, finns med i truppen.
Hur är läget i truppen inför premiären?
– Vi har, som jag nämnt tidigare, hamnat i en olycklig spiral av sjukdom och skador. Vi har 13 helt friska och skadefria spelare till i morgon och 11 som dras med sjukdom eller skada. Det börjar dock ljusna då några har gjort en eller två hela träningar och är på väg tillbaka. Men det är ingenting vi chansar med, utan de kommer få en vecka till.
Vad vet du om motståndaren Akropolis?
– Det är ett topplag, en av favoriterna till seriesegern. De har fått behålla stora delar av truppen och värvat in bra spelare. De ser starka ut bakåt, är kvicka i omställningarna och har individuellt duktiga spelare som kan hålla i bollen. Det blir en tuff utmaning att ställas mot dom i premiären, men samtidigt väldigt inspirerande.

/red

Fotnot: Avspark är kl 14 på Stadshagen. Inträde 50 kronor. Glöm inte att du kan köpa säsongskort vid entrén imorgon och se samtliga KB:s hemmamatcher 2014 för 250 kronor.

Kommentarer

kommentarer