Inför KB – Andrea Doria

kb-redSenior0 Comments

På söndag spelar Karlbergs BK årets tredje träningsmatch när Andrea Doria gästar Stadshagens IP.

Karlbergs BK har besegrat två division 4-lag under försäsongen, men söndagens motståndare är tuff. Andrea Doria huserar visserligen också i Stockholmsfyran, men laget består av idel spelare med förflutet från högre divisioner.
KB kommer till spel med en sliten och skadedrabbad trupp. I torsdags kunde inte Daniel Thelin (knä) och Christofer Garofalo (fot) träna för fullt. Richie Ntirugelegwa, Petter Falkenstrand och Bosse Björkman stod över på grund av sjukdom.
– Vi har tränat hårt och det sliter en del, så killarna har ganska trötta kroppar efter tung styrka i veckan. Sedan smäller det rejält på bollpassen, så vi har dragit på oss en del småkänningar av lätta blödningar, stämplingar och stukningar, säger KB-tränaren Richard Karlsson.
Hur är läget i truppen inför mötet med Andrea Doria?
– Som jag nämnde har vi lite småskador i truppen, vilket gör att vi inte kommer med lika många spelare som tidigare matcher. Vi hade i och för sig redan tänkt ge spelarna mer tid och inte lufta hela truppen på söndag, men nu blir det mer framtvingat, vilket är lite sämre så klart.
Vad vill du se i denna match?
– Doria har många skickliga spelare, så vill man göra en bra prestation mot dom, måste man hålla högt tempo genom matchen. Så det skulle vara bra för oss, och trevligt med lite högre bolltempo än i tidigare matcher, även om vi inte är riktigt där ännu. Jag hoppas vi kommer kunna pressa Doria tidigt, så de inte får för mycket tid i sitt anfallsspel.

Matchen spelas på söndag kl 16.00 på Stadshagen.

/red