Inför KB – Haninge/Brandbergen

kb-redSenior

Richard600x400
Richard Karlsson brottas med en lång frånvarolista. Foto: Anders Jansson

Efter två spellediga helger matchar Karlbergs BK mot IFK Haninge/Brandbergen på söndagen.

Det är – återigen – en skadedrabbad KB-trupp som kommer till spel. Mot Haninge/Brandbergen är 13 spelare indisponibla.
Juniorerna Måns Sörensen och Cwa Rugumayo startar, dessutom har tre juniorer kallats upp för att förstärka avbytarbänken.
– Vi har anmärkningsvärt svårt att ta oss ur den onda cirkeln med många frånvarande spelare, mest på grund av sjukdom. Vilket så klart får följden av att vi inte riktigt fått träna ordentligt och att vi inte kunnat spela ihop truppen ordentligt. Jag sa just under en träning i veckan att det kändes som ett helt nytt lag på träningen. Då var tio spelare borta och 5-6 nya ansikten på plats, säger KB-tränaren Richard Karlsson.
Vad vet du om motståndaren?
– Haninge/Brandbergen är ett riktigt bra lag, enligt mig är de bättre än flera lag i vår egen serie. De har flera individuellt duktiga spelare som kan avgöra en match på egen hand. Sen brukar de alltid kriga hårt i sina matcher, oavsett om det är en träningsmatch eller tävlingsmatch. Vilket gör att man alltid får en bra kamp mot det här gänget.
Nu var det ett tag sedan KB lirade träningsmatch. Vad blir viktigast i söndagens fight?
– Vi har ett par veckor kvar till seriestart, men jag skulle vilja se lite snabbare spel än tidigare matcher. Nu blir det antagligen svårt att se tydliga linjer i vårt spel och organisation med ett helt nykomponerat mittfält av spelare som inte gjort en minut tillsammans där inne. Men vi kommer försöka jobba med vårt kortpassningsspel genom alla lagdelar. Sedan ser jag mycket fram emot att ge våra juniorer lite ansvar i morgon och se hur de klarar det.

Avspark på Stadshagen kl 11.00 på söndagen.

/red